Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten liquidatieproces Marengo blijven vastzitten

Verdachten liquidatieproces Marengo blijven vastzitten

AMSTERDAM (ANP) - Vier verdachten in het liquidatieproces Marengo die om opheffing of schorsing van hun voorarrest hadden gevraagd, blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag bepaald. Het gaat om vier verdachten die een minder prominente rol spelen in het omvangrijke onderzoek.

Volgens de rechtbank zijn er voldoende stevige verdenkingen en gronden om het viertal in de cel te houden. De advocaten van de verdachten hebben vrijdag de verzoeken om opheffing of schorsing gedaan.

Ridouan Taghi is hoofdverdachte in Marengo. De rechtbank is op 22 maart begonnen met de inhoudelijke behandeling, die naar verwachting tot ver in 2022 zal duren. Het proces draait onder meer om zes criminele afrekeningen en wordt op 26 mei hervat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Tachtig arrestaties rond degradatieduel ADO-Willem II

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij het Cars Jeans Stadion in Den Haag ruim 80 aanhoudingen verricht rond de wedstrijd ADO Den Haag-Willem II. Het gaat volgens de politie vooral om mensen die bij herhaling geen gehoor gaven aan de oproep om weg te gaan bij het stadion.

6 uur geleden
Tientallen supporters aangehouden bij ADO-stadion Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Tientallen supporters van ADO Den Haag zijn donderdag aangehouden bij het ADO-voetbalstadion. Ze maakten deel uit van twee groepen supporters die weigerden gehoor te geven aan bevelen om weg te gaan, meldt de politie.

11 uur geleden
Festival Defqon.1 duurt volgend jaar vier dagen

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Het Nederlandse dancefestival Defqon.1 zal voor het eerst vier dagen duren. De organisatie van het grootste hardstyle-evenement van de wereld heeft donderdag bekendgemaakt een extra dag toe te voegen aan de 18e editie van volgend jaar. Het feest in Biddinghuizen duurt nu van 23 tot en met 26 juni.

13 uur geleden
Van Haga wil geen taboes doorbreken zoals Baudet

DEN HAAG (ANP) - Wybren van Haga splitste zich donderdag met twee andere Kamerleden af van de fractie van Forum voor Democratie (FVD). Van Haga wil niet zoals FVD-voorman Thierry Baudet taboes doorbreken in de politiek. "Bij sommige taboes wordt het heel pijnlijk", zegt Van Haga tegen het ANP.

13 uur geleden
Songfestival voorzien van gebarentolken en audiodescriptie

ROTTERDAM (ANP) - Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy is volgende week ook te volgen voor mensen die niet of slecht kunnen zien of horen. De shows worden voorzien van gebarentolken, dansers die de liedjes uitbeelden en audiodescriptie, waarbij een stem beschrijft wat er te zien is. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

14 uur geleden
Bonaire versoepelt de coronamaatregelen

KRALENDIJK (ANP) - Bonaire gaat donderdag de coronamaatregelen versoepelen. Dat heeft gezaghebber Edison Rijna bekendgemaakt. Op het eiland is het aantal met corona besmette personen gedaald naar tien. Er zijn geen mensen met het virus meer in het ziekenhuis opgenomen.

20 uur geleden
Suikerfeest door corona opnieuw in kleine kring

DEN HAAG (ANP) - De islamitische vastenmaand ramadan zit erop. Moslims over de hele wereld mogen overdag weer eten, drinken en roken. Het einde van het vasten vieren ze met Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest genoemd.

21 uur geleden