Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten eerdere onlusten rond WK melden zich op politiebureau

Verdachten eerdere onlusten rond WK melden zich op politiebureau

ROTTERDAM (ANP) - Zes Rotterdamse verdachten van ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op Spanje op het WK in Qatar hebben zich zaterdagmiddag op het politiebureau in Rotterdam gemeld. In Amsterdam zitten zeven verdachten verplicht thuis, melden politiewoordvoerders.

Zeven verdachten die dinsdagavond in het centrum van Rotterdam zijn aangehouden, moesten zich tijdens de kwartfinale Marokko - Portugal melden op het Rotterdamse politiebureau. Volgens een politiewoordvoerster hebben zes van de zeven daaraan gehoor gegeven en heeft de zevende verdachte zich ziek gemeld.

In Amsterdam zitten zeven verdachten verplicht thuis. Zij kregen een gedragsaanwijzing van het Openbaar Ministerie en mogen tot 22.00 uur niet naar buiten, aldus een politiewoordvoerster. In Den Haag zijn er ongeveer dertig waarschuwingsbrieven verstuurd. In de drie grote steden hield de politie dinsdagavond tientallen mensen aan, onder meer voor het bezit of gooien van vuurwerk, openlijke geweldpleging of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

In Amsterdam zijn zaterdag opnieuw drie locaties aangewezen als veiligheidsrisicogebied rond de wedstrijd Marokko-Portugal op het WK voetbal, die om 16.00 uur begon. Het gaat om het Mercatorplein in West, Plein '40-'45 en een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan in Nieuw-West. Na de afgelopen drie wedstrijden van Marokko braken er op het Mercatorplein ongeregeldheden uit en moest de ME ingrijpen. In de Utrechtse wijk Lombok staat de ME ook paraat.

Meer uit Binnenland

Woningen ontruimd om grote brand in Rotterdam, zeker één gewonde

ROTTERDAM (ANP) - Vanwege een grote brand in een pand aan de Professor Poelslaan in Rotterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere woningen ontruimd, meldt de veiligheidsregio. Zo'n twintig bewoners werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Zeker één persoon is gewond geraakt.

51 minuten geleden
Korpschef politie wil hooligans bij eerstvolgende uitduel weren

AMSTERDAM (ANP) - Uitfans moeten bij het eerstvolgende uitduel geweerd worden als ze zich niet volgens de regels gedragen bij voetbalwedstrijden. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de nationale politie dinsdag in De Telegraaf.

52 minuten geleden
CBS: kinderen in bijstandsgezin minder kans op goede ontwikkeling

DEN HAAG (ANP) - Kinderen die opgroeien in een bijstandsgezin hebben minder kans op een goede ontwikkeling in het leven dan andere kinderen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze lopen vaker meerdere 'hulpbronnen' mis vergeleken met leeftijdsgenoten die niet in een bijstandsgezin opgroeien.

5 uur geleden
Steunbetuiging met tractoren bij gevangenis voor shovelchauffeur

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Een groep demonstranten heeft maandagavond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan shovelbestuurder Johan R. die daar zou verblijven. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn na berichten van Studio Alphen en Omroep West.

7 uur geleden
Automobilist overleden door aanrijding met vrachtauto Grijpskerke

GRIJPSKERKE (ANP) - Een 39-jarige automobilist uit Veere is maandag overleden door een frontale aanrijding met een vrachtauto op de Hondegemsweg in Grijpskerke (Zeeland). De vrachtauto, geladen met zand, kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht doordat hij moest uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Daar botste de wagen met zand op de personenauto. Beiden belandden daarop in de sloot.

7 uur geleden
Hoofdkwartier innovatiefonds NAVO komt in Nederland

BRUSSEL/DEN HAAG (ANP) - Het hoofdkwartier van een nieuw innovatiefonds van de NAVO (NIF) komt in Nederland te staan. Dat heeft het bondgenootschap maandag bekendgemaakt. Waar het investeringskantoor wordt gevestigd en hoeveel mensen er komen te werken, is nog niet bekend.

8 uur geleden
Kwart miljoen voor gouden tip verdwijning Maria van der Zanden

PUTTEN (ANP) - De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip in de zaak van de verdwenen Maria van der Zanden. De destijds 22-jarige vrouw vertrok op 6 augustus 1994 vanuit haar ouderlijk huis in Putten (Gelderland) op haar racefiets voor een fietstocht maar keerde nooit meer terug.

11 uur geleden