Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten aanslag Telegraaf blijven vast

Verdachten aanslag Telegraaf blijven vast

AMSTERDAM (ANP) - Drie verdachten die een prominente rol zouden hebben gespeeld in een bende die gestolen vluchtauto’s aan criminelen leverde, blijven in voorarrest. Twee van hen worden ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op het gebouw van De Telegraaf in 2018. Een vierde verdachte komt om gezondheidsredenen vrij. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam in een tussentijdse zitting besloten.

De zitting was ingelast voor een beoordeling van het voorarrest. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de mannen en zeven medeverdachten die al eerder op vrije voeten kwamen ging op 9 maart van start, maar werd na drie zittingsdagen afgeblazen vanwege het coronavirus. Dat gebeurde een dag voordat het OM de strafeisen tegen de elf verdachten zou uitspreken.

De verdachte die het vervolg van de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten, is een 31-jarige man die onder meer garageboxen zou hebben geregeld voor het stallen van gestolen auto’s. De man heeft problemen met zijn luchtwegen. Gezien de situatie rond het coronavirus mag hij van de rechtbank de gevangenis verlaten.

Pui

Bij de aanslag op het gebouw van De Telegraaf op 26 juni 2018 werd met een gestolen bestelauto de pui van het kantoorpand aan de Basisweg in Amsterdam geramd. Door de stevige constructie van de gevel bleef de auto steken. Daarna stak de bestuurder de auto in brand. Bij de aanslag raakte niemand gewond. Wel ontstond forse schade.

De verdachten die aan de aanslag op De Telegraaf zijn gelinkt, hebben in alle toonaarden ontkend. Ook hebben alle verdachten tegengesproken dat zij een bende vormden die gestolen auto's leverde. Justitie beschuldigt de verdachten van diefstal, brandstichting, vernieling, heling en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak verder gaat.

Meer uit Binnenland

Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

37 minuten geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

1 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

4 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

5 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

6 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

7 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

10 uur geleden