Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte vergiftiging Russische ex-spion Litvinenko gestorven

Verdachte vergiftiging Russische ex-spion Litvinenko gestorven

MOSKOU (ANP/RTR) - Dmitri Kovtoen, een van de twee vermeende moordenaars in 2006 van de voormalige Russische spion Aleksandr Litvinenko, is in een Russisch ziekenhuis overleden als gevolg van een besmetting met het coronavirus, meldt het Russische persbureau TASS.

De overgelopen Litvinenko beschuldigde op zijn sterfbed de Russische president Vladimir Poetin ervan opdracht te hebben gegeven voor de moord op hem, gepleegd in het Millennium Hotel in Londen. In 2016 concludeerde een Britse onderzoekscommissie dat Litvinenko met het radioactieve polonium-210 was vergiftigd door twee Russen, onder wie Kovtoen.

De commissie ging ervan uit dat dit was gebeurd in opdracht van de Russische geheime dienst FSB. Waarschijnlijk gaf president Poetin persoonlijk zijn goedkeuring aan de moordoperatie, aldus het rapport. Sluitend bewijs tegen het Russische staatshoofd presenteerden de onderzoekers echter niet.

Loegovoi

De andere verdachte, Andrei Loegovoi, heeft betrokkenheid bij de aanslag altijd ontkend. Loegovoi, die al jaren in het Russische parlement zit, noemde de beschuldiging tegen hem in 2016 "absurd" en ook de Russische regering wees het rapport van de hand.

"Ik rouw om de dood van een dierbare en loyale vriend", zei Loegovoi in een reactie op de dood van Kovtoen.

Meer uit Buitenland

Schrijversstaking Hollywood is voorbij

LOS ANGELES (ANP) - De Writers Guild of America (WGA), de vakbond van schrijvers voor film en televisie in de Verenigde Staten, laat weten dat haar leden woensdag weer aan het werk kunnen gaan. De grote Hollywoodstudio's stelden zaterdag een nieuw driejarig contract voor aan de al sinds begin mei stakende scriptschrijvers, dat zij hun laatste bod noemden. Daarmee is de WGA akkoord gegaan.

3 uur geleden
ABC: Blinken ondervraagd over omgang Biden met geheime documenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is een van de ondervraagden in het federale onderzoek naar de omgang door president Joe Biden met geheime documenten voordat hij president werd, meldt ABC News. Het onderzoek belicht onder meer veiligheidsprotocollen uit het Obama-tijdperk (2009-2017) en interne processen in het huidige Witte Huis.

4 uur geleden
CNN: hond van Biden bijt Witte Huis-personeel voor de elfde keer

WASHINGTON (ANP) - De hond van de Amerikaanse president Joe Biden, een Duitse herder genaamd Commander, heeft maandagavond een veiligheidsagent in het Witte Huis gebeten, meldt CNN. Het was volgens de veiligheidsdienst de elfde keer dat de tweejarige hond iemand beet.

5 uur geleden
Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

9 uur geleden
Armeense premier: etnische zuivering Nagorno-Karabach al begonnen

STEPANAKERT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat de "etnische zuivering" waar veel mensen in Nagorno-Karabach voor vrezen al aan de gang is. Er zijn inmiddels al meer dan 28.000 "gedwongen ontheemden" naar Armeniƫ gevlucht uit de betwiste enclave sinds Azerbeidzjan daar de controle lijkt te hebben overgenomen. Dat is al bijna een kwart van de totale geschatte bevolking.

10 uur geleden
Noord-Korea spreekt bij VN over dreigende kernoorlog

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Volgens Noord-Korea staat het Koreaanse schiereiland op de "rand van een nucleaire oorlog". De Noord-Koreaanse ambassadeur in New York zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat de militaire situatie dit jaar steeds dreigender is geworden en legt de schuld daarvoor bij de Verenigde Staten.

11 uur geleden
Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiƫle overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

11 uur geleden