Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte van schoppen politiehond Malieveld voor de rechter

Verdachte van schoppen politiehond Malieveld voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - Een 36-jarige man uit Noordwijk staat woensdag voor de politierechter voor het slaan en schoppen van een agent en zijn diensthond Vito. Dit gebeurde op 14 maart op het Malieveld, na een uit de hand gelopen demonstratie van Nederland in Verzet tegen de coronamaatregelen.

Daarbij was ook een 46-jarige Amsterdammer die met een vechthond op de agent en Vito afkwam. "Laat die man gaan, anders kan je lachen", schreeuwde hij. De agent kwam hierdoor zo in het nauw dat hij zich genoodzaakt voelde een waarschuwingsschot af te vuren. De derde verdachte die terechtstaat is een 21-jarige man uit Doetinchem. Hij zou tijdens de demonstratie een paraplu naar een politieagent te paard hebben gegooid.

Afgelopen maandag was ook een themazitting met verdachten die zich zouden hebben misdragen tijdens de demonstratie die werd beëindigd met charges door de politie. De politierechter legde deels voorwaardelijke taakstraffen tot 50 uur op aan twee mannen die ME'ers aanvielen. Een van hen duwde een fiets tegen een ME'er, een andere verdachte had een ME'er twee keer tegen het vizier geslagen. Twee andere verdachten van geweldsincidenten zijn vrijgesproken.

Bij de ongeregeldheden werden twintig mensen aangehouden. Zes agenten raakten gewond. Na de demonstratie doken verschillende filmpjes op over mogelijk bovenmatig politiegeweld. Daar wordt volgens het Openbaar Ministerie nog onderzoek naar gedaan.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 maand geleden
Daar kunnen ze beter eerst onderzoek naar doen immers actie roept reactie op .Wie begon met het geweld ???

Meer uit Binnenland

Hoekstra vreest geen scheuring binnen CDA

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra is niet bang dat het vertrek van Pieter Omtzigt leidt tot een scheuring van de partij. Dat zegt hij zaterdag tegen RTL Nieuws.

8 uur geleden
Advocate toeslagenaffaire: we staan achter Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire staan achter het besluit van Pieter Omtzigt om uit het CDA te stappen. Dat zegt Eva González Pérez, advocate van tientallen ouders, desgevraagd. Omtzigt speelde een grote rol in het blootleggen van de kinderopvangtoeslagaffaire, waarbij duizenden ouders door de overheid onterecht als fraudeur werden bestempeld en zo in de schulden werden gestort.

9 uur geleden
CDA'ers bedroefd over vertrek Omtzigt, blijven wel bij de partij

DEN HAAG (ANP) - Meerdere CDA-Kamerleden reageren verdrietig op het vertrek van Pieter Omtzigt uit de partij. Toch zijn er vooralsnog geen CDA'ers die ook de partij verlaten en zich bij Omtzigt voegen.

10 uur geleden
Echtgenote Omtzigt blijft CDA-fractievoorzitter Enschede

DEN HAAG (ANP) - Ayfer Koç, de echtgenote van Pieter Omtzigt, blijft fractievoorzitter voor het CDA in Enschede. Wel schrijft ze op Twitter "alle begrip en volledige steun" te hebben voor zijn besluit om de partij te verlaten.

11 uur geleden
Mars tegen coronamaatregelen trekt duizenden demonstranten

APELDOORN (ANP) - Naar schatting een paar duizend demonstranten liepen zaterdag in Apeldoorn mee met de mars van Police for Freedom tegen de coronamaatregelen. Vanwege de drukte vroeg de gemeente Apeldoorn aan bezoekers om het centrum te mijden.

12 uur geleden
Hoekstra en Van Rij teleurgesteld over vertrek Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra en interim-partijvoorzitter Marnix van Rij zijn "ontzettend teleurgesteld en geschrokken" dat Pieter Omtzigt het CDA verlaat. Ze schrijven in een verklaring op Twitter dat ze hadden gehoopt op een andere uitkomst.

12 uur geleden
Pieter Omtzigt stapt uit CDA

DEN HAAG (ANP) - CDA'er Pieter Omtzigt heeft zijn partijlidmaatschap opgezegd, schrijft hij in een verklaring op Twitter. Aanleiding daarvoor is het naar buiten komen van een interne notitie, waarin hij fel uithaalt naar de partij. Het leidde tot grote onrust binnen het CDA. "Nu dit stuk en een deel van mijn scherpe visie op straat ligt, is het voor mij nog moeilijker geworden om binnen het CDA te blijven functioneren", schrijft hij.

12 uur geleden