Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte van ongeluk met drie doden tijdens kerst staat terecht

Verdachte van ongeluk met drie doden tijdens kerst staat terecht

ROTTERDAM (ANP) - De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag staat dinsdag terecht voor het dodelijke ongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam aan drie mensen het leven kostte. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij reed onder invloed en daarnaast met veel te hoge snelheid door rood is gereden.

Het ongeval was in de vroege ochtend op het Groene Kruisplein, een groot verkeerskruispunt in Rotterdam-Zuid waar een afrit van de snelweg A15 op uitkomt. Door het ongeval kwamen een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse, een 36-jarige man uit Helmond en een 7-jarig meisje, eveneens uit Spijkenisse, om het leven.

Volgens de aanklacht reed de verdachte door rood licht en botste hij met hoge snelheid op de auto van de slachtoffers. Hij zou driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol hebben gedronken. "Het jonge gezin had geen schijn van kans", zei de officier van justitie eerder.

In mei vorig jaar heeft het Openbaar Ministerie het ongeluk gereconstrueerd met rijproeven in de nachtelijke uren. Op basis van de reconstructie en een analyse van de data van verkeerslussen in de weg denkt het OM dat de verdachte minimaal 134 kilometer en maximaal 170 kilometer per uur reed. Uit de data-analyse van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek verder dat de verdachte in de honderden meters voor de crash zelfs nog iets harder moet hebben gereden.

A. raakte zelf zwaargewond door de botsing, onderging meerdere operaties en heeft lange tijd moeten revalideren. Hij kan zich naar eigen zeggen niets herinneren van het ongeluk. Bij een vorige zitting las zijn raadsman een excuusbrief van hem voor aan de nabestaanden van het gezin.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden