Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte van met tractor inrijden op politieauto heengezonden

Verdachte van met tractor inrijden op politieauto heengezonden

HOOGEVEEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft de 23-jarige man uit Hoogeveen, die werd verdacht van poging tot doodslag nadat hij woensdagavond op de A37 met een tractor was ingereden op een politieauto, heengezonden. De officier heeft niet kunnen vaststellen dat het gaat om een poging tot doodslag en de verdenking tegen de man is afgezwakt.

Het OM verdenkt de man voorlopig van bedreiging en van het veroorzaken van gevaar op de weg, zo meldt het OM Noord-Nederland op Twitter. "Voor deze feiten wordt de man niet voorgeleid. Dat betekent dat hij is heengezonden. Hij blijft verdachte en het onderzoek gaat verder."

Woensdagavond werd rond knooppunt Holsloot in Drenthe de snelweg geblokkeerd met tractoren uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. In beide richtingen was de snelweg enige tijd dicht. Op de actie kwamen volgens de politie ongeveer tweehonderd sympathisanten af. Er was volgens de politie een "dreigende situatie" ontstaan en daarna zou de tractor ingereden zijn op de politieauto. De agenten in de auto deden aangifte van poging tot doodslag.

De afgelopen dagen voerden boeren verschillende acties tegen de stikstofplannen. Zo reden boeren meerdere keren met trekkers op snelwegen, gingen ze langs bij provinciehuizen en bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) braken actievoerders door een afzetting van de politie. Ook ging het mis in de omgeving van Kootwijkerbroek en Stroe, waar politiebusjes werden belaagd en agenten in het nauw werden gedreven.

Meer uit Binnenland

Marcouch hoopt dat onderzoek demonstratierecht niet te lang duurt

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem hoopt dat het onderzoek dat het kabinet laat instellen naar de grenzen van het demonstratierecht niet heel erg lang gaat duren. Hij wil dat er snel regels komen die bepalen in hoeverre het recht op demonstratie het recht op onder meer veiligheid en geloof mag schenden. Marcouch heeft daar recent in een brief aan het kabinet nog voor gepleit naar aanleiding van pogingen tot koranverbrandingen in zijn stad.

20 minuten geleden
XR maakt zich 'grote zorgen' over onderzoek demonstratierecht

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) maakt zich "grote zorgen" over het onafhankelijke onderzoek dat het kabinet laat uitvoeren naar het demonstratierecht. De klimaatactiegroep spreekt van een onderzoek "naar het beperken" van dit recht. Volgens het kabinet wordt onderzocht of de huidige regels en voorwaarden nog voldoende aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

30 minuten geleden
Kabinet laat populaire Snapchat en TikTok onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat een zogeheten Kinderrechten Impact Assessment (KIA) uitvoeren op Snapchat, Instagram en TikTok. Deze sociale platforms zijn uiterst populair bij jongeren. Zo'n onderzoek moet risico's in kaart brengen voor kinderen, hun rechten en hun welzijn.

41 minuten geleden
Adema tevreden met Europees plan voor alternatieve kunstmest

DEN HAAG (ANP) - De Europese Commissie is al met een voorstel gekomen om kunstmest van dierlijke mest te maken. Demissionair minister Piet Adema van Landbouw verwelkomt de snelheid waarmee Brussel de zaak aanpakt. Nederland heeft lang gepleit voor het kunstmestalternatief (Renure).

57 minuten geleden
Staatssecretaris wacht gesprek met Meta af voor Facebook-besluit

DEN HAAG (ANP) - De overheid blijft voorlopig via Facebook communiceren met burgers. Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) wil wel in gesprek met moederbedrijf Meta na een advies van waakhond Autoriteit Persoonsgegevens. De AP zegt in een advies dat de eerder vastgestelde "hoge risico's" weggenomen moeten worden.

1 uur geleden
Man opgepakt die mogelijk meisjes in Waalwijk van scooter trapte

WAALWIJK (ANP) - Een man die donderdag mogelijk twee meisjes van hun scooter heeft getrapt in Waalwijk is aangehouden, meldt de politie. De twee slachtoffers raakten allebei gewond en een van hen moest naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Vijlbrief: einde gaswinning is nieuwe periode voor Groningen

KOLHAM (ANP) - Het definitief sluiten van het Groningengasveld luidt een nieuwe periode in voor Groningen, een waarin het risico op aardbevingen "steeds kleiner wordt". Dat zei demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) vrijdag in het Groningse dorp Kolham, waar hij symbolisch de wet ondertekende die regelt dat de decennialange winning van gas in de provincie permanent stopt.

1 uur geleden