Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte van fatale steekpartij Amsterdam 2 weken langer vast

Verdachte van fatale steekpartij Amsterdam 2 weken langer vast

AMSTERDAM (ANP) - De 36-jarige verdachte van de fatale steekpartij dinsdagochtend in een woning in Amsterdam-West blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De man wordt verdacht van het doodsteken van een 25-jarige man en het zwaar verwonden van een 29-jarige man, beide buren van de verdachte. Het steekincident vond dinsdag plaats rond 08.45 uur in een woning in de Robert Scottstraat. De verdachte werd daarna op straat aangehouden. Getuigen hadden daarvoor gezien dat hij met een mes op het balkon stond.

De verdachte zou volgens de politie vaker ruzie hebben gehad met buurtbewoners. Het zou gaan om "overlastproblematiek", waarbij ook politie, gemeente en de woningcorporatie werden ingeschakeld. "Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kunnen er op dit moment geen inhoudelijke mededelingen over de precieze aard van de problematiek worden gedaan en het contact dat er met de politie is geweest", meldde de politie eerder.

Meer uit Binnenland

Eerste landen plaatsen zich voor finale Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - Kroatië, Oekraïne en Ierland zijn zoals verwacht de eerste finalisten van het Eurovisie Songfestival. Ook Servië, Portugal, Slovenië, Litouwen, Finland, Cyprus en Luxemburg kregen dinsdag tijdens de eerste halve finale genoeg stemmen van het publiek.

2 uur geleden
Politie treedt nog niet op tegen de bezetting van UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - De politie zal vooralsnog niet optreden tegen de bezetting van het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) door demonstranten. Dat heeft de driehoek besloten (politie, OM en stadsbestuur).

2 uur geleden
Demonstranten op bezet terrein UvA houden zich stil

AMSTERDAM (ANP) - De demonstranten op het bezette terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen geen geluidsoverlast te veroorzaken. Mensen proberen elkaar stil te houden zodat de politie niet hoeft op te treden tegen geluidsoverlast.

4 uur geleden
Demonstranten bezetten terrein UvA in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben een terrein bezet van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om het zogeheten Binnengasthuisterrein.

6 uur geleden
Carrie ten Napel maakt vooravondshow op vrijdag bij NPO 1

HILVERSUM (ANP) - Carrie ten Napel gaat vanaf dit najaar op vrijdag de vooravondshow van NPO 1 maken. Dat heeft Omroep MAX bevestigd na berichtgeving van het AD.

7 uur geleden
Betogers bouwen barricades bij UvA-complex in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten bouwen meerdere barricades bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort. De barricades bestaan onder meer uit pallets en fietsenrekken. Ook meubels, zoals stoelen en tafels, en bouwhekken worden gebruikt.

7 uur geleden
Tientallen demonstranten bij universiteitsbieb in centrum Utrecht

UTRECHT (ANP) - Tientallen mensen demonstreren bij de Universiteitsbibliotheek in Utrecht tegen de situatie in de Palestijnse gebieden. Er is inmiddels contact geweest tussen de universiteit en vertegenwoordigers van de demonstranten, laat een woordvoerster van de universiteit dinsdagavond weten.

9 uur geleden