Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte van doodrijden Wijchenaar langer vast

Verdachte van doodrijden Wijchenaar langer vast

UTRECHT (ANP) - Het voorarrest van de 18-jarige pakketbezorger Tarik O. uit Woerden, die ervan wordt verdacht dat hij in het Gelderse Wijchen opzettelijk een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt, is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald.

De chauffeur uit Woerden werd op dinsdagavond 24 november klemgereden door de politie in Beuningen, kort nadat de pakketbezorger in de wijk De Ververt in Wijchen de 42-jarige Sebastiaan Theloosen had aangereden. Theloosen zou de chauffeur hebben aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk. De bezorger reed de man aan en ging ervandoor. Theloosen overleed op straat aan zijn verwondingen.

De verdenking tegen de pakketbezorger luidde aanvankelijk betrokkenheid bij een dodelijke aanrijding, maar recent heeft het OM de aanklacht verzwaard. O. wordt nu opzet van de dodelijke aanrijding ten laste gelegd. De zaak heeft grote impact in Wijchen, waar op zaterdag 28 november tientallen mensen deelnamen aan een stille tocht voor het slachtoffer. Vrienden van de overleden man houden een inzamelingsactie voor de nabestaanden. Er is al bijna 50.000 euro ingezameld.

De zaak is ondergebracht bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht, omdat bij de rechtbank in Arnhem een familielid van de verdachte werkt.

Meer uit Binnenland

Advocaat bevestigt: omgekomen Amsterdammer is Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - De 26-jarige Amsterdammer die zondagochtend omkwam door een schietpartij in Amsterdam, is inderdaad Danzel Silos, ook wel bekend als rapper Bigidagoe. Zijn advocaat Gardel Purperhart heeft berichtgeving hierover van Het Parool bevestigd.

1 uur geleden
Voor tweede nacht op rij minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de tweede nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat in de nacht van zaterdag op zondag 1942 mensen verbleven in het aanmeldcentrum.

3 uur geleden
Amsterdammer komt om door schietpartij in hoofdstad

AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige Amsterdammer is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk, meldt een politiewoordvoerder.

3 uur geleden
Jongen (14) gewond bij explosie in Capelle en aangehouden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk een explosief heeft laten afgaan bij een huis in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Datzelfde pand was al vaker doelwit. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht.

5 uur geleden
Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

5 uur geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

7 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

11 uur geleden