Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte tijdens strafzaak Siki Martina aangevallen door getuige

Verdachte tijdens strafzaak Siki Martina aangevallen door getuige

ROTTERDAM (ANP) - In de rechtbank in Rotterdam is donderdagochtend een verdachte aangevallen tijdens de strafzaak over het doodschieten van dj en muziekproducer Siki Martina. Dit gebeurde door een getuige, een neef van het slachtoffer.

Martina (31) werd op 10 juli vorig jaar op een parkeerdek bij metrostation Coolhaven in Rotterdam-West doodgeschoten in het bijzijn van zijn neef. Martina werd in de romp geraakt en overleed.

De verdachte die in de rechtbankzaal door de neef van Martina werd aangevallen was Christopher L. (32), die samen met Ruchelo C. (33) terechtstaat. De neef stormde af op L. direct na binnenkomst in de zaal en nam L. in een wurggreep. De parketpolitie greep in en wist de rust te herstellen. De aanvaller is geboeid afgevoerd.

Verdachte ook getuige

De neef Marvin M. was door de verdediging opgeroepen als getuige om te verklaren over de schietpartij bij het metrostation. Zelf is hij ook verdachte. Hij staat op 10 november voor de rechtbank wegens het terugschieten naar de verdachten.

De rechtbankvoorzitter vertelde een fysieke aanval in de zaal nog nooit eerder te hebben meegemaakt. De rechtbank besloot de zitting na een schorsing voort te zetten zonder publiek en nabestaanden en de verdachten. Alleen Siki Martina's vriendin en moeder mochten het getuigenverhoor bijwonen. Tijdens dat korte verhoor beriep M. zich op zijn verschoningsrecht, dat is het recht van een getuige om vragen van de rechter onbeantwoord te laten. Hij wilde ook niet vertellen waarom hij L. fysiek belaagde.

Meer uit Binnenland

OM eist 6 maanden cel en tbs tegen vermeende stalker universiteit

DEN HAAG (ANP) - Tegen de 32-jarige student die vorig jaar dreigberichten en een rouwkaart naar de Haagse campus van de Universiteit Leiden heeft gestuurd, is zes maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zich schuldig gemaakt aan stalking, doodsbedreiging en wapenbezit.

41 minuten geleden
ILT wil dat drankproducenten kijken naar verhoging statiegeld

DEN HAAG (ANP) - Producenten en importeurs van bijvoorbeeld frisdranken moeten het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker maken om plastic drankflessen in te leveren. Zij moeten onder meer onderzoeken of het daarvoor nodig is het statiegeld te verhogen. Te veel flessen worden nu niet teruggebracht, zegt de Inspectie Leefomgeving en Transport, die met dwangsommen zwaait om de branche in beweging te krijgen.

1 uur geleden
KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

1 uur geleden
Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

2 uur geleden
Veldkamp: andere accenten en stijl in omgang met Israël

WASHINGTON (ANP) - Het nieuwe kabinet gaat Israël anders bejegenen dan het vorige. De nieuwe buitenlandminister Caspar Veldkamp hoopt met een "misschien minder uitgesproken" koers meer te bereiken.

9 uur geleden
Onderzoek: woningtekort groeit door toename aantal huishoudens

DELFT (ANP) - Het woningtekort in Nederland is in 2023 verder opgelopen, hoewel er 88.200 woningen zijn bijgebouwd. Er zijn op dit moment 400.500 woningen te weinig, 10.300 meer dan een jaar eerder. Dit staat in de jaarlijkse prognose die onderzoeksbureau ABF Research uitvoert in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en die vrijdag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

9 uur geleden
Schoof denkt als ex-spionnenbaas leiders vertrouwen te geven

WASHINGTON (ANP) - Premier Dick Schoof heeft bij zijn debuut onder wereldleiders baat gehad bij zijn verleden als baas van inlichtingendienst AIVD, denkt hij. Op de NAVO-top, waar veiligheidskwesties centraal staan, "vindt men het eigenlijk wel geruststellend dat er een premier is vanuit Nederland die al heel lang met dat bijltje gehakt heeft."

13 uur geleden