Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte 'tattookillers' nu niet vastgezet, één is voortvluchtig

Verdachte 'tattookillers' nu niet vastgezet, één is voortvluchtig

ROTTERDAM (ANP) - Twee 'tattookillers' die worden verdacht van de liquidatie van Onno Kuut in 2009 - en tegen wie levenslang is geëist - worden nu niet vastgezet. De rechtbank in Rotterdam heeft een verzoek daartoe van het Openbaar Ministerie donderdag afgewezen. Ze wacht tot de uitspraak, die op 6 februari is gepland. In totaal zijn er vier verdachten, die allen ontkennen.

De derde verdachte, Cor P. (36), is er deze week vandoor gegaan nadat hij zijn enkelband had doorgeknipt. Hij was vrijgelaten na het uitzitten van het grootste deel van een straf voor een ander misdrijf. Hij is spoorloos en wordt gezocht. De vierde verdachte, Evert S. (39), zat nog in de cel vanwege datzelfde misdrijf: de mislukte liquidatie in 2009 van Marlon D. Hij was donderdag wel verschenen.

Verdachte Henk S. (45) was ook op de zitting en Brian P. (32) dook pas in de middag op. Hij draagt ook een enkelband om dezelfde reden als zijn broer Cor. De vier zaten in 2012 heel kort in voorlopige hechtenis in verband met de liquidatie op Kuut. Omdat het OM toen nog te weinig bewijs had verzameld, had de rechtbank dat voorarrest opgeheven. Drie van hen moesten de andere straf nog wel uitzitten.

Gemarteld

De vier zouden Kuut (30) destijds hebben gemarteld en met een mes hebben omgebracht. Daarna zouden ze zijn lichaam in de duinen van Hoek van Holland hebben begraven. Kuut behoorde ook tot de 'tattookillers'. Dit veronderstelde moordcommando dankt zijn sinistere naam aan de Chinese karakters die de leden op hun rug hebben laten tatoeëren en 'wees daadkrachtig' betekenen.

Het proces loopt anders dan gebruikelijk. Het OM heeft vorig voorjaar al tegen alle vier een levenslange celstraf geëist. Het vonnis werd eind mei opeens uitgesteld om nog vijf getuigen te kunnen horen.

Vluchtgevaar

De aanklagers vinden dat deze nieuwe getuigenissen hun overtuiging versterken dat de vier schuldig zijn en handhaafden daarom donderdag hun eis. Vanwege de ernstige verdenkingen en vrees voor vluchtgevaar, wilden ze dat de verdachten meteen vast kwamen te zitten. Maar de rechtbank wil eerst tot een eindoordeel komen.

De verdediging bepleitte opnieuw vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Ze vinden ook dat de nieuwe verklaringen van de vijf getuigen onbetrouwbaar, leugenachtig en tegenstrijdig zijn.

Meer uit Binnenland

Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

57 minuten geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

2 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

4 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

5 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

6 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

7 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

11 uur geleden