Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte schietpartij ook verdachte in zaak dode vrouw Nijkerk

Verdachte schietpartij ook verdachte in zaak dode vrouw Nijkerk

NIJKERK (ANP) - De man die woensdag werd opgepakt na een schietpartij in Bunschoten-Spakenburg (Utrecht), wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw die levenloos gevonden werd in zijn woning in Nijkerk. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Het voorarrest van de man is vrijdag verlengd met twee weken. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De verdachte werd woensdag in zijn woonplaats aangehouden, niet lang nadat de politie even na 15.30 uur een melding had gekregen van een schietpartij aan de Veenestraat in het iets verderop gelegen Bunschoten-Spakenburg (Utrecht). Er zou meerdere keren zijn geschoten. Slachtoffer van dit incident is een 59-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht.

De verdachte werd met de speciale benaderingstechniek gevaarlijke verdachte uit zijn voertuig gehaald. In de woning van de man aan de Sperwerhof in het Gelderse Nijkerk werd vervolgens een dode vrouw aangetroffen, meldde de politie donderdag.

De vrouw was volgens De Telegraaf de partner van de man. De verdachte zou haar eerst hebben doodgeschoten om vervolgens het slachtoffer uit Bunschoten-Spakenburg van zijn fiets te schieten. Deze man zou een collega en de vermeende minnaar van de vrouw zijn geweest, meldt de krant, en de verdachte zou achter dit overspel zijn gekomen. Het OM wil vrijdag geen verdere informatie verstrekken.

Meer uit Binnenland

Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

3 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

6 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

10 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

12 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

12 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

12 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

15 uur geleden