Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte overlijden 4-jarige Dean wordt vervolgd in België

Verdachte overlijden 4-jarige Dean wordt vervolgd in België

BREDA (ANP) - De vervolging van de verdachte Dave de K. van de dood van de 4-jarige Dean zal in België plaatsvinden. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie in België besloten, meldt het OM in Breda.

"Omdat zowel het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten is een vervolging door de Belgen het meest opportuun", aldus het OM. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt voortgezet en de resultaten daarvan worden aan de Belgen overgedragen. Ook in België wordt verder onderzoek gedaan.

In verband met het verzoek tot overlevering zal de verdachte hiervoor donderdag worden voorgeleid, meldt het OM.

Parkeerplek

Dean werd 12 januari meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. De 34-jarige verdachte De K. was de oppas van het kind.

De moeder van Dean sloeg afgelopen weekend alarm. Maandag werd de verdachte opgepakt in het Utrechtse Meerkerk. In de avonduren werd het lichaam van Dean op aanwijzing van de man ontdekt bij een parkeerplek bij het Zeeuwse werkeiland Neeltje Jans.

Vriendin

Officieel moet nog vastgesteld worden dat het om het kind gaat, maar de politie gaat hier wel vanuit. Een doodsoorzaak is nog niet bekend.

De Nederlandse vriendin van de ontvoerder van de kleuter is bij de onderzoeksrechter in Dendermonde voorgeleid op verdenking van moord en ontvoering, aldus de Belgische media. Het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen,

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Niet eerder uitgezonden interview Frequin donderdagnacht op tv

HILVERSUM (ANP) - Een niet eerder uitgezonden interview met Willibrord Frequin is in de nacht van donderdag- op vrijdag om 00.10 uur te zien op NPO 1. Hij gaat er, volgens de NTR, in op de beruchte 'hoofdenaffaire’. In 1989 werd Frequin bij het KRO-programma Brandpunt ontslagen. Hij zou een aflevering over handel in lichaamsdelen in scène hebben gezet.

42 minuten geleden
Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

LAREN (ANP) - Op sociale media betuigen bekende Nederlanders donderdag hun medeleven aan de familie van de overleden journalist Willibrord Frequin. Ook roemen zij hem en zijn werk. Donderdag werd bekend dat de 80-jarige journalist en televisiemaker is overleden. Hij leed aan vasculair parkinsonisme en hartfalen.

43 minuten geleden
Uitbreiding koninklijke grafkelder Delft valt weer duurder uit

DELFT (ANP) - Opnieuw moet er meer geld naar de uitbreiding en herinrichting van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. Door een "bouwtechnische tegenvaller" moet er 350.000 euro extra worden uitgetrokken, schrijft staatssecretaris Gunay Uslu aan de Tweede Kamer. Van dat bedrag komt 250.000 euro van het ministerie van Algemene Zaken en 100.000 euro van het Koninklijk Huis.

1 uur geleden
Journalist Willibrord Frequin (80) overleden

LAREN (ANP) - Journalist Willibrord Frequin is donderdag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP. Frequin kreeg grote bekendheid met zijn werk als verslaggever bij het KRO-programma Brandpunt. Hij is "vredig" in zijn slaap overleden en had zich "verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven".

3 uur geleden
Kasteel Den Bosch vangt per direct vluchtelingen uit Ter Apel op

DEN BOSCH (ANP) - In Kasteel Meerwijk in Den Bosch worden de komende drie maanden 75 vluchtelingen vanuit Ter Apel opvangen, heeft de gemeente bekendgemaakt. De vluchtelingen komen deze Hemelvaartsdag al.

4 uur geleden
Veel drukte op wegen naar fashion outlets

DEN HAAG (ANP) - Op deze Hemelvaartsdag is het druk op de wegen rond de zogeheten fashion outlets. Daar zitten tientallen winkels bij elkaar en worden topmerken met korting verkocht.

4 uur geleden
Yeşilgöz: bezig met schade Limburg, maar niet alles wordt vergoed

DEN HAAG (ANP) - Er wordt gewerkt aan een eerlijkere vergoeding van de schade die is ontstaan door de wateroverlast in Limburg. Dat zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid in reactie op klachten over de schadeafhandeling die drie Zuid-Limburgse gemeenten uitten tegenover EenVandaag. Toch zal volgens minister Dilan Yeşilgöz niet alle schade vergoed worden.

8 uur geleden