Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte moordzaak Derk Wiersum blijft vastzitten

Verdachte moordzaak Derk Wiersum blijft vastzitten

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag bepaald dat Moreno B. (31), verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, voorlopig blijft vastzitten. Zijn advocaat had gevraagd het voorarrest te beëindigen, maar volgens de rechtbank zijn er te veel harde aanwijzingen tegen B.

Derk Wiersum (44) werd op 18 september vorig jaar bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. In het grootscheepse onderzoek pakte de politie tot dusver drie verdachten op, onder wie Moreno B.

De tussentijdse zitting woensdag betrof ook de zaak tegen medeverdachte Giërmo B. (36). Namens hem zijn geen verzoeken gedaan. Zijn voorarrest blijft eveneens gehandhaafd. Beide verdachten verschenen woensdag niet in de rechtszaal, in verband met de coronamaatregelen.

De derde verdachte in de moordzaak is Anouar T., een neef van Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo. Advocaat Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in Marengo. Ook Anouar T. zit nog vast.

De volgende tussentijdse zitting is op 24 juni.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Tekort aan handschoenen voor zorginstellingen

DEN HAAG (ANP) - Zorgverleners hebben momenteel een tekort aan handschoenen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Voor andere beschermingsmiddelen zoals schorten, brillen en mondkapjes geldt dat het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) met de huidige voorraad kan voorzien in de vraag van zorginstellingen, stelt de minister.

39 minuten geleden
Deelnemers Alpe d'HuZes zamelen 7,2 miljoen euro in

DEN HAAG (ANP) - Ondanks dat de fysieke 15e editie van Alpe d’HuZes een jaar is uitgesteld, is er door de deelnemers toch 7,2 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dat maakte de organisatie bekend. De opbrengst is lager dan vorig jaar toen 11,8 miljoen euro werd ingezameld.

42 minuten geleden
Raad voor Cultuur komt met adviezen voor kunstsubsidies Rijk

DEN HAAG (ANP) - De Raad voor Cultuur brengt donderdagmiddag zijn vierjaarlijkse advies uit over de toekenning door het Rijk van subsidies aan culturele instellingen. Het adviesorgaan stelt op deze wijze voor wie of wat er een plek moet krijgen in de zogenoemde Basisinfrastructuur 2021-2024 (BIS).

45 minuten geleden
OM eist criminele miljoenenwinsten op van leveranciers Taghi

SCHIPHOL (ANP) - In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol begint donderdag een proces waarin het Openbaar Ministerie meer dan 7 miljoen euro opeist van in totaal acht mannen die zijn veroordeeld voor het leveren van wapens en auto's of andere hand- en spandiensten aan de criminele bende van Ridouan Taghi.

1 uur geleden
Aantal bruiloften gehalveerd door aanpak van corona

DEN HAAG (ANP) - Door de coronamaatregelen zijn minder mensen getrouwd. Van half maart tot en met half mei halveerde haast het aantal stellen dat het ja-woord gaf vergeleken met een jaar eerder. Alleen op mooie data, zoals 20 april 2020, traden nog relatief veel stellen in het huwelijk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

5 uur geleden
Veel mbo'ers kopen lesboeken, maar gebruiken ze niet

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 40 procent van de mbo-leerlingen geeft aan lesboeken te hebben gekocht, maar die niet te gebruiken. Dat meldt Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), die rondvraag deed bij meer dan 200.000 mbo-studenten.

5 uur geleden
Korpschef: fouten gemaakt bij inschatten aantal betogers

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse korpschef Frank Paauw heeft gezegd dat er bij politie en gemeente fouten zijn gemaakt bij het inschatten van het aantal bezoekers maandag bij de betoging op de Dam tegen racistisch politiegeweld in de Verenigde Staten.

6 uur geleden