Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte MH17-proces heeft advocaat

Verdachte MH17-proces heeft advocaat

DEN HAAG (ANP) - Zeker een van de verdachten in het MH17-proces heeft een advocaat in de arm genomen. De rechtbank in Den Haag meldt dat, maar maakt niet bekend om welke verdachte het gaat of welke advocaat hem tijdens het monsterproces vertegenwoordigt.

Het proces over het neerhalen van vlucht MH17 van Schiphol naar Kuala Lumpur duurt ruim een jaar. Pas op de eerste zittingsdag op 9 maart in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol blijkt of de verdachten en/of hun advocaten in de rechtbank verschijnen of willen verschijnen.

Het Openbaar Ministerie vervolgt sowieso drie Russen en een Oekraïner voor het neerschieten van het toestel op 17 juli 2014. De vier worden verdacht van moord. Het gaat om rebellenleider Igor Girkin, zijn rechterhand Sergej Doebinski, diens assistent Oleg Poelatov en garnizoenscommandant Leonid Chartsjenko. Mogelijk komen er nog meer verdachten bij.

Meer uit Binnenland

Gunstige weersomstandigheden voor bevrijdingsfestivals

HOUTEN (ANP) - Anders dan tijdens dodenherdenking een dag eerder, wordt het weer op Bevrijdingsdag op veel plekken beter. Volgens Weeronline wordt het in het noorden maximaal 14 graden. In het zuidoosten wordt rekening gehouden met temperaturen tot maximaal 18 graden.

12 minuten geleden
Advocaat: drie arrestanten Dam zaterdagavond laat weer vrij

AMSTERDAM (ANP) - De drie mensen die tijdens de Nationale Herdenking op de Dam zijn aangehouden, zijn weer vrij. Dat laat hun advocaat Willem Jebbink weten. Het drietal is zaterdagavond "laat in vrijheid gesteld", aldus Ebbink.

1 uur geleden
Bevrijdingsdag trapt af in Roermond

ROERMOND (ANP) - Bevrijdingsdag trapt af in het Limburgse Roermond. Na de 5 mei-lezing van jurist en mensenrechtenactivist Lilian Gonçalves-Ho Kang You wordt het bevrijdingsvuur aan het begin van de middag ontstoken door demissionair premier Mark Rutte en Ambassadeur van de Vrijheid Wende Snijders in de gastprovincie. Daarna gaan alle vrijheidsvieringen in het land van start.

4 uur geleden
Darby en Meeuwis sluiten Bevrijdingsdag af met 5 mei-concert

AMSTERDAM (ANP) - April Darby, Emma Kok, FLEMMING, Gaia Aikman en Guus Meeuwis geven zondagavond een optreden tijdens het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Daar treden ze op in het bijzijn van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en demissionair minister-president Mark Rutte. Het is de dertigste keer dat het concert plaatsvindt.

5 uur geleden
Claude, Wende, Son Mieux en FLEMMING per heli naar festivals

GILZE (ANP) - De Ambassadeurs van de Vrijheid van dit jaar - Claude, Wende, FLEMMING en Son Mieux - vertrekken zondag vanaf vliegbasis Gilze-Rijen per helikopter naar diverse bevrijdingsfestivals verspreid over het hele land. Zij staan dan op het podium van de festivals ieder op hun eigen manier stil bij wat vrijheid precies betekent.

5 uur geleden
Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken door twee WO II-veteranen

WAGENINGEN (ANP) - De 101-jarige Canadese oorlogsveteraan Pierce 'George' Brewster en de 99-jarige Britse veteraan Geoff Roberts hebben even voor middernacht in Wageningen het Nationaal Bevrijdingsvuur aangestoken. Dat deden zij samen met burgemeester Floor Vermeulen op het plein voor Hotel de Wereld, waar in 1945 werd onderhandeld over de Duitse capitulatie.

7 uur geleden
Advocaat: 3 demonstranten aangehouden kort voor stilte op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam zijn drie personen aangehouden, en niet één zoals eerder werd gemeld. Dat laat Willem Jebbink, de advocaat van de drie, weten. Op de Dam was, net als vorig jaar tijdens de dodenherdenking, een groepje demonstranten aanwezig dat aandacht vroeg voor de politieke situatie in Oeganda. De overgebleven betogers bleven stil tijdens de twee minuten stilte om 20.00 uur.

8 uur geleden