Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte in Joker-kostuum had steekpartij maandenlang voorbereid

Verdachte in Joker-kostuum had steekpartij maandenlang voorbereid

TOKIO (ANP/RTR) - De als Joker verkleedde verdachte van het steekincident in Japan had zijn aanval maandenlang voorbereid. De aanval vond zondag op Halloween plaats in een trein in Tokio, omdat de man volgens de Japanse politie en media "veel mensen wilde doden".

De politie denkt dat Kyota Hattori (24) mogelijk al in juni begon met voorbereidingen voor zijn aanval. Toen nam de man ontslag en verbleef hij vervolgens in diverse steden op zijn route naar Tokio, waar hij een maand geleden arriveerde. De verdachte heeft verklaard "dat dingen niet goed gingen met werk en vrienden".

Hattori verwondde in een trein meerdere passagiers met een op internet aangeschaft mes en stichtte ook een brand. Passagiers renden in paniek door het treinstel en klommen via de ramen naar buiten. De toestand van een slachtoffer met meerdere steekwonden is ernstig. Zestien anderen zijn voor lichte verwondingen behandeld, met name voor het inademen van rook.

Agenten wisten Hattori ter plekke aan te houden. Eerder werd al bekend dat hij had verklaard mensen te willen te doden en de doodstraf te willen. De 24-jarige was gekleed als de hoofdpersonage uit de film Joker. Dat karakter, een schurk, komt ook voor in de Batmanfilms- en stripverhalen. Hattori zou een fan zijn van het duistere personage.

Meer uit Buitenland

Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

14 minuten geleden
Kleine eilandstaten op de klimaattop: we hebben nu actie nodig

DUBAI (ANP) - Het is cruciaal dat landen actie ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken, benadrukten afgevaardigden van kleine eilandstaten in de Stille Oceaan tijdens de klimaattop in Dubai. "De tijd is op", zei Grace Malie uit Tuvalu. "Als we ooit de grens van 1,5 graad overschrijden, dan ben ik bang dat we ons land zullen verliezen."

42 minuten geleden
Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijden vooralsnog geen treinen. De situatie op de wegen is in die regio wel verbeterd ten opzichte van zaterdag.

2 uur geleden
Luchthaven München weer open na sluiting om hevige sneeuwval

MÜNCHEN (ANP) - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

3 uur geleden
VS-defensieminister: Israël riskeert strategische nederlaag

WASHINGTON (ANP) - Als Israël niet meer doet om in de Gazastrook burgerdoden te vermijden of in de Westoever geweld door kolonisten in te perken, dan riskeert het land in zijn oorlog met Hamas een strategische nederlaag. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

4 uur geleden
Uitgebreide Israëlische bombardementen gemeld in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - In de nacht van zaterdag op zondag heeft Israël opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, ook in het zuiden waar naar schatting 1,7 miljoen inwoners heen zijn gevlucht.

4 uur geleden
VK gaat observatievluchten boven Gaza en Israël uitvoeren

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat boven de Gazastrook en Israël observatievluchten uitvoeren om gijzelaars in handen van Hamas te lokaliseren, melden Britse media op gezag van het ministerie van Defensie.

4 uur geleden