Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte fatale steekpartij maandag overgeleverd aan Nederland

Verdachte fatale steekpartij maandag overgeleverd aan Nederland

DEN HAAG (ANP) - De 31-jarige verdachte van de dodelijke steekpartij in Delft zondag is maandagmiddag door België overgeleverd aan Nederland. Door de steekpartij aan de Frederik van Eedenlaan kwam een 33-jarige vrouw om het leven. Een 55-jarige man en een 57-jarige vrouw raakten zwaargewond.

De verdachte komt uit het Belgische Heist-op-den-Berg en werd na een achtervolging in dat land aangehouden. Volgens de politie kenden de slachtoffers en de verdachte elkaar. Wat de aanleiding was voor de steekpartij wordt nog onderzocht.

Meer uit Binnenland

Nog even zware windstoten in Zeeland en Zuid-Holland

DE BILT (ANP) - In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

29 minuten geleden
Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd om onstuimig weer

SCHIPHOL (ANP) - Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven zeker tot het middaguur last van vertragingen en uitval. Om hoeveel vluchten het precies gaat weet de woordvoerster niet.

1 uur geleden
Rode Kruis: 450.000 mensen in Nederland in 'verborgen voedselnood'

DEN HAAG (ANP) - Naar schatting zitten meer dan 450.000 mensen in Nederland in "verborgen voedselnood", meldt het Rode Kruis op basis van een onderzoek van Ipsos I&O. Deze groep eet niet voldoende of niet voldoende gevarieerd voedsel en krijgt geen voedselhulp, terwijl ze deze wel zouden willen. Volgens de hulporganisatie is de meest genoemde reden voor het ervaren van voedselnood dat mensen niet genoeg geld hebben.

2 uur geleden
Uitspraak in zaak op tweede kerstdag doodgereden gezin Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

3 uur geleden
Hof begint aan hoger beroep Almelose kruisboogschutter 

ARNHEM (ANP) - Het gerechtshof in Arnhem begint dinsdag aan het hoger beroep in de zaak tegen de Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (31). Hij staat terecht voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog. De rechtbank in Almelo legde hem alleen tbs met dwangverpleging op. Het Openbaar Ministerie had naast de tbs 22 jaar cel geëist en ging tegen de uitspraak in beroep.

3 uur geleden
Hoge Raad doet uitspraak in zaak uitvoerders moord Derk Wiersum

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de twee mannen die verdacht worden van het doodschieten van advocaat Derk Wiersum. De advocaat werd in september 2019 voor zijn huis in Amsterdam vermoord. De twee uitvoerders zijn door het gerechtshof Amsterdam veroordeeld tot dertig jaar cel.

3 uur geleden
Door storing bijna geen vliegverkeer van en naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem is er sinds maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk van en naar Nederlandse vliegvelden. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De storing ontstond rond 23.00 uur en treft onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

5 uur geleden