Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte dood psychiater was voorlopig vrij in andere zaak

Verdachte dood psychiater was voorlopig vrij in andere zaak

ROTTERDAM (ANP) - De 24-jarige man die wordt gezocht voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven, is een bekende van politie en justitie. Tegen hem loopt al langer een rechtszaak waarin hij wordt verdacht van drie andere misdrijven: bedreiging, (poging tot zware) mishandeling en diefstal van een rijbewijs. De rechtbank had hem in juli onder voorwaarden vrijgelaten, bevestigt zijn advocaat Errol Jobse.

De politie verspreidde zaterdag een foto van de verdachte en noemde in een bericht ook zijn volledige naam. Hij wordt niet alleen verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 60-jarige psychiater, die in de nacht van 12 op 13 oktober werd neergeschoten in zijn woning aan het Handelsplein, maar ook van een steekpartij in Zutphen. Daarbij raakte afgelopen nacht iemand lichtgewond.

De politie waarschuwt dat de man "uiterst- en vuurwapengevaarlijk" is en wil dat mensen die hem zien niet zelf in actie komen, maar 112 bellen. "Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen."

Nieuwe verdenkingen

Advocaat Jobse hoorde via de media van de ernstige nieuwe verdenkingen tegen zijn cliënt. "Dit was mij totaal niet bekend. Het verbaast de verdediging enorm en valt rauw op ons dak", reageert hij. Omdat hij verder nog niet op de hoogte is van de zaak, kan hij er nu niet inhoudelijk op ingaan. Toen hij tijdelijk werd vrijgelaten in afwachting van de verdere behandeling van de zaak tegen hem, leek het volgens de advocaat goed met hem te gaan.

Of zijn cliënt de om het leven gebrachte psychiater kende, kan Jobse niet zeggen. Ook de politie kan daar om privacyredenen niets over kwijt.

Meer uit Binnenland

Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

53 minuten geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

1 uur geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

2 uur geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag in februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

2 uur geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

2 uur geleden
Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

2 uur geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

2 uur geleden