Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte die agent neersloeg bij trouwstoet voor de rechter

Verdachte die agent neersloeg bij trouwstoet voor de rechter

ROTTERDAM (ANP) - De 26-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van zware mishandeling van een politieagent bij een trouwstoet, verschijnt donderdag voor de rechtbank in Rotterdam.

De verdachte Shahid B. is de broer van de bruid voor wie op 30 augustus vorig jaar een lawaaiige trouwstoet door het centrum van Rotterdam trok die veel overlast veroorzaakte. De politie moest optreden omdat feestvierders onnodig zouden toeteren, op autodaken zaten, asociaal reden en het overige verkeer hinderden.

B. zou de agent zo hard hebben geslagen, dat deze korte tijd het bewustzijn verloor. Het incident werd op video vastgelegd. In oktober wist de politie de man in Lopik aan te houden. Agenten troffen hem aan onder een bed.

Kort nadat B. was opgepakt, werden ook de bruidegom, diens vader en diens schoonmoeder aangehouden op verdenking van het beïnvloeden van getuigen. Het Openbaar Ministerie verwijt de familie dat ze het onderzoek hebben bemoeilijkt door bewust tegen te werken. Volgens justitie heeft het onderzoek daarom onnodig veel tijd in beslag genomen.

Meer uit Binnenland

Man overleden na mishandeling en steekpartij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een man is woensdagavond overleden op de Molièreweg (Lombardijen) in Rotterdam na mishandeld en gestoken te zijn, meldt de politie. Er wordt gezocht naar meerdere personen, zegt een woordvoerder.

4 minuten geleden
Advocaat Ficq: tussenvonnis over Chemours helpt massa-aangifte

HILVERSUM (ANP) - Het oordeel van de rechtbank dat chemiebedrijf Chemours aansprakelijk is voor PFAS-schade eind vorige eeuw is een opsteker voor omwonenden van het bedrijf in Dordrecht. Advocaat Bénédicte Ficq, die namens 3000 van hen aangifte heeft gedaan tegen Chemours, spreekt van een "extreem emotionele uitspraak" voor haar cliënten. Ze verwacht het tussenvonnis van de rechtbank in Rotterdam goed te kunnen gebruiken in de massa-aangifte, zei Ficq woensdagavond in de talkshow Khalid & Sophie.

1 uur geleden
OM wil vrouw uit Arnhem vervolgen in zaak Bas Muijs

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen om een vrouw uit Arnhem te vervolgen in de mishandelingszaak van Bas Muijs. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving hierover in de Gelderlander. Een dagvaarding is nog niet uitgereikt, zegt het OM.

2 uur geleden
Verdachte uitbuiting: ik ben geen slavendrijver

DEN BOSCH (ANP) - Een 53-jarige vrouw uit Kamerik die wordt verdacht van jarenlange uitbuiting van een andere vrouw, ontkent deze aantijgingen in alle toonaarden. Volgens haar advocaat is er allesbehalve sprake van uitbuiting, mensenhandel of geweld, integendeel zelfs. "Hier zit geen slavendrijver voor u", zei Marian van D. woensdag in de rechtbank in Den Bosch, tijdens de eerste voorbereidende zitting in de strafzaak.

2 uur geleden
Ook aanmeldcentra asielzoekers worden via spreidingswet verdeeld

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen reguliere opvangplekken voor asielzoekers worden via de spreidingswet evenredig over het land verdeeld, maar ook aanmeldcentra. Dat bevestigde staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) in het Kamerdebat over zijn wetsvoorstel.

2 uur geleden
Groningen en Gouda vangen jonge asielzoekers op

GRONINGEN (ANP) - Zowel Groningen als Gouda heeft besloten om jonge asielzoekers tijdelijk onderdak te bieden. Dat moet de druk op de asielopvang helpen verminderen.

3 uur geleden
NS: Geen of verkeerde info op schermen stations door storing

UTRECHT (ANP) - Op de schermen op treinstations wordt geen of verkeerde informatie getoond door een technische storing, zo meldt de NS. Reizigers worden opgeroepen om te letten op de omroepberichten of hun reis in de app te plannen.

4 uur geleden