Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte beschieten ambassade Saudi-Arabië langer in de cel

Verdachte beschieten ambassade Saudi-Arabië langer in de cel

DEN HAAG (ANP) - De man die is aangehouden in verband met het beschieten van de ambassade van Saudi-Arabië in Den Haag blijft de komende negentig dagen in de cel. De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft het voorarrest van de 40-jarige man uit Zoetermeer verlengd.

De man wordt ervan verdacht dat hij handelde uit terroristisch oogmerk. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem verder van poging tot moord of doodslag op de bewaker van het gebouw, "het plegen van geweld tegen een gebouw van een internationaal beschermd persoon" en bedreiging. Hij is eerder ook al veroordeeld tot een geldboete voor het bekladden van het gebouw.

De man werd eerder deze maand in zijn woonplaats aangehouden, nadat er meerdere schoten waren gelost op het ambassadegebouw aan de Koninginnegracht. Niemand raakte gewond.

Verward

Saudi-Arabië heeft de beschieting van zijn ambassade veroordeeld en repte van een "laffe aanval". De ambassade riep Saudi’s in Nederland op extra waakzaam te zijn.

Tegen Omroep West zeiden buren van de verdachte eerder al dat hij verward was. "Hij dacht dat hij de profeet was", zegt een van hen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Transportgegevens en vluchtelingenregister Westerbork openbaar

HOOGHALEN (ANP) - Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft woensdag, op de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, nieuwe gegevens geplaatst op de site Oorlogslevens.nl.

11 minuten geleden
Nog een relschopper Museumplein 17 januari aangehouden

AMSTERDAM (ANP) - Opnieuw heeft zich een verdachte gemeld die betrokken was bij de uit de hand gelopen demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op 17 januari. De man, een 29-jarige inwoner van Houten, meldde zich dinsdagavond nadat beelden waren getoond van hem en drie anderen in Opsporing Verzocht.

36 minuten geleden
Politie pakt dinsdag 131 mensen op wegens geweld en opruiing

ROTTERDAM (ANP) - De politie hield dinsdag in het hele land 131 verdachten aan, van wie 81 mensen in Rotterdam. Het grootste deel van deze verdachten is jonger dan 25 jaar. Ze zijn vooral aangehouden wegens openlijke geweldpleging en opruiing. Bij opruiing via sociale media zijn de meeste verdachten onder de 18 jaar, meldt de politie.

50 minuten geleden
Groei Limburgs vliegveld alleen met minder geluidshinder mogelijk

MAASTRICHT (ANP) - Maastricht Aachen Airport (MAA) kan in de toekomst groeien, maar alleen als de geluidshinder drastisch wordt beperkt. Ook moet de nadruk op vrachtvervoer komen te liggen. Dat staat in een rapport, opgesteld door oud-politicus Pieter van Geel in opdracht van de provincie Limburg.

59 minuten geleden
Grapperhaus: inzet leger tegen relschoppers nu niet aan de orde

DEN HAAG (ANP) - Het is volgens demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus nu niet aan de orde om militairen in te zetten tijdens de avondklok om de orde te bewaren, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Woensdagmiddag debatteert de Kamer over de onrust van de afgelopen dagen en onder meer PVV-leider Geert Wilders wil dat het leger ingezet wordt.

1 uur geleden
Verpleegster Sanna Elkadiri eerste met tweede coronaprik

VEGHEL (ANP) - Verpleegster Sanna Elkadiri heeft woensdag als eerste in Nederland de tweede vaccinatie tegen het coronavirus gekregen. Over ongeveer een week zou ze daarmee beschermd moeten zijn tegen het coronavirus. Elkadiri kreeg de herhaalprik op de speciale vaccinatielocatie van de GGD in Veghel. Precies drie weken geleden kreeg ze daar de eerste vaccinatie van heel Nederland.

1 uur geleden
Willem-Alexander en Máxima bedanken hulpverleners na rellen

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erg dankbaar voor de inzet van hulpverleners tijdens de ongeregeldheden van de afgelopen avonden. Op de sociale media van het Koninklijk Huis schrijft het paar: "Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!"

1 uur geleden