Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte aanslagen Feyenoord-cafés blijft in de cel

Verdachte aanslagen Feyenoord-cafés blijft in de cel

ROTTERDAM (ANP) - De 21-jarige Amsterdammer die betrokken zou zijn geweest bij meerdere explosies in Rotterdam, blijft voorlopig in de cel. Dat bepaalde de rechtbank in Rotterdam woensdag. De man zou zwaar vuurwerk hebben laten ontploffen bij cafés waar veel Feyenoordsupporters komen en bij een woning waar - zo denkt de officier van justitie - bij vergissing werd gedacht dat er een supporter van de voetbalclub woonde. De bewoner raakte gewond door de explosie.

Imad el A. zou begin mei twee keer samen met iemand anders met een gehuurde auto van Amsterdam naar Rotterdam zijn gereden om aanslagen te plegen op onder meer Feyenoord-café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg en op café The Hide Away op het Kreekplein. Daags later was de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die door de Amsterdamse club werd gewonnen.

De Amsterdammer ontkent iets met de aanslagen te maken hebben en doet er verder het zwijgen toe. De advocaat van El A. vroeg om hem vrij te laten, onder meer zodat hij voor zijn zieke moeder kan zorgen. De rechter vindt dat argument gezien de ernst van de zaak, echter niet voldoende om hem vrij te laten. Ook het feit dat de door El A. gehuurde auto in Rotterdam bij de cafés is gezien en ook zijn telefoon daar is aangestraald, ziet ze als een zware verdenking.

Crowdfundingacties

Een tweede verdachte is begin juni opgepakt. De eerste, niet-inhoudelijke zitting, is op 6 oktober. El A. moet dan ook weer voor de rechter verschijnen.

De schade aan de cafés en de woningen was groot. Voor beide cafés zijn crowdfundingsacties opgezet, inmiddels zijn duizenden euro's opgehaald.

Meer uit Binnenland

Beljaarts betrokken bij faillissement, KHN wacht onderzoek af

WOERDEN (ANP) - De curator van KHN Rekenwerk bekijkt of beoogd PVV-minister Dirk Beljaarts iets aan te rekenen valt bij het faillissement van het bedrijf, dat administratiediensten leverde voor de horeca. Beljaarts was op het moment van het faillissement bestuurder bij KHN Rekenwerk, zo blijkt uit het faillissementsverslag. De Telegraaf berichtte daar vrijdagmiddag voor het eerst over.

5 uur geleden
Partijleiders en Kamerleden geschokt over uitlatingen Klever

DEN HAAG (ANP) - Diverse partijleiders en Kamerleden reageren geschokt en beschaamd op uitlatingen van beoogd PVV-minister Reinette Klever (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) over de omstreden 'omvolkingstheorie'. PVV-leider Geert Wilders verdedigt haar net als andere PVV-kandidaat bewindslieden die de afgelopen dagen in hoorzittingen kritisch werden bevraagd door de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Klever haalt ondanks afspraken uit naar 'niet objectieve' media

DEN HAAG (ANP) - Tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer heeft beoogd minister Reinette Klever (PVV, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) zich negatief uitgelaten over media die volgens haar niet objectief zijn. Zij deelde woensdag een bericht op X waarin media als "propaganda" worden bestempeld. De twitteraar van wie zij het bericht deelde vond dat onterecht werd bericht over beoogde PVV-bewindslieden. De coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB heeft echter afspraken gemaakt, waarin staat dat bewindslieden geen instituties zoals de rechtsstaat of de vrije pers verbaal aanvallen.

8 uur geleden
Klever neemt geen afstand van 'omvolking' als complottheorie

DEN HAAG (ANP) - Beoogd PVV-minister Reinette Klever kreeg tijdens de hoorzitting met de Tweede Kamer veel kritische vragen over 'omvolking'. Klever noemt 'omvolking' geen complottheorie. Naar eigen zeggen heeft ze die term ook nooit in de mond genomen. "Het zijn niet mijn woorden, maar ik neem er ook geen afstand van", zei Klever tijdens de hoorzitting. Naar herhaalde vragen van verschillende Kamerleden daarover werd ze emotioneel.

8 uur geleden
Klever: prinsenvlag betekenisvol door familiegeschiedenis

DEN HAAG (ANP) - De omstreden oranje-wit-blauwe prinsenvlag die toekomstig PVV-minister Reinette Klever in het verleden heeft gedragen, heeft volgens haarzelf een "speciale betekenis". Dat komt door haar familiegeschiedenis, stelde de PVV-politica in een hoorzitting tegenover de Tweede Kamer. Haar familie kwam in de Tachtigjarige Oorlog "vanuit Duitsland met Willem van Oranje mee om Nederland te helpen bevrijden van de Spaanse bezetting".

9 uur geleden
Forse verlaging van tarieven uitzending EK op publieke schermen

HILVERSUM (ANP) - De NOS en NPO voeren een flinke verlaging door van de tarieven voor het uitzenden van het EK op publieke schermen. Het gaat om een verlaging van ruim 75 procent, meldt de NOS in een persbericht.

10 uur geleden
Nederland levert Oekraïne samen met ander land Patriot-systeem

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat samen met een ander land een Patriot-systeem leveren aan Oekraïne. Demissionair defensieminister Kajsa Ollongren maakte vrijdag bekend dat het is gelukt om onderdelen te verzamelen waarmee een compleet systeem kan worden gevormd. Ze was daar al enige tijd mee bezig. Patriotsystemen zijn belangrijke wapensystemen die raketten van de vijand uit de lucht kunnen schieten.

11 uur geleden