Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte aanslagen Feyenoord-cafés blijft in de cel

Verdachte aanslagen Feyenoord-cafés blijft in de cel

ROTTERDAM (ANP) - De 21-jarige Amsterdammer die betrokken zou zijn geweest bij meerdere explosies in Rotterdam, blijft voorlopig in de cel. Dat bepaalde de rechtbank in Rotterdam woensdag. De man zou zwaar vuurwerk hebben laten ontploffen bij cafés waar veel Feyenoordsupporters komen en bij een woning waar - zo denkt de officier van justitie - bij vergissing werd gedacht dat er een supporter van de voetbalclub woonde. De bewoner raakte gewond door de explosie.

Imad el A. zou begin mei twee keer samen met iemand anders met een gehuurde auto van Amsterdam naar Rotterdam zijn gereden om aanslagen te plegen op onder meer Feyenoord-café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg en op café The Hide Away op het Kreekplein. Daags later was de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die door de Amsterdamse club werd gewonnen.

De Amsterdammer ontkent iets met de aanslagen te maken hebben en doet er verder het zwijgen toe. De advocaat van El A. vroeg om hem vrij te laten, onder meer zodat hij voor zijn zieke moeder kan zorgen. De rechter vindt dat argument gezien de ernst van de zaak, echter niet voldoende om hem vrij te laten. Ook het feit dat de door El A. gehuurde auto in Rotterdam bij de cafés is gezien en ook zijn telefoon daar is aangestraald, ziet ze als een zware verdenking.

Crowdfundingacties

Een tweede verdachte is begin juni opgepakt. De eerste, niet-inhoudelijke zitting, is op 6 oktober. El A. moet dan ook weer voor de rechter verschijnen.

De schade aan de cafés en de woningen was groot. Voor beide cafés zijn crowdfundingsacties opgezet, inmiddels zijn duizenden euro's opgehaald.

Meer uit Binnenland

Nog altijd onduidelijk hoe zaak kroongetuige Marengo verder zal gaan

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk hoe de behandeling van de zaak van Marengo-kroongetuige Nabil B. verder zal gaan. Mogelijk wordt de volgende zitting waarin hij aan bod komt uitgesteld. Dat zei de voorzitter van de rechtbank bij de hervatting van het megaproces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

10 minuten geleden
Ook Belastingdienst wil apps als TikTok weren van werktelefoon

DEN HAAG (ANP) - Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen, uit vrees dat die gebruikt zouden kunnen worden om mensen te bespioneren. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de dienst het kabinet hierin volgt. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) deed vorige week al een dringende oproep hiertoe aan rijksambtenaren, naar aanleiding van een advies van inlichtingendienst AIVD.

21 minuten geleden
VPRO: Wim de Bie sprak geweten van progressief Nederland aan

DEN HAAG (ANP) - Wim de Bie riep tijdens zijn carrière op om niet achter de massa aan te lopen, en sprak decennia lang het geweten aan van progressief denkende Nederlanders. Dat zegt algemeen directeur Lennart van der Meulen namens de VPRO in een verklaring over de overleden cabaretier en schrijver.

38 minuten geleden
Kees van Kooten gaat niet reageren op dood Wim de Bie

DEN HAAG (ANP) - Cabaretier en schrijver Kees van Kooten gaat niet reageren op het overlijden van zijn goede vriend en zakelijke partner Wim de Bie. Dat laat de VPRO maandag desgevraagd weten.

49 minuten geleden
Cabaretier en schrijver Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier en schrijver Wim de Bie is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VPRO, waar hij decennialang programma's voor maakte, maandag bekendgemaakt. Hij kampte al jaren met ernstige gezondheidsproblemen. De Bie kreeg grote bekendheid als lid van het duo Van Kooten en De Bie. Samen maakten ze satirisch theater en verzorgden in de jaren 70, 80 en 90 iconische televisieprogramma’s voor de VPRO.

1 uur geleden
Duitse politie onderzoekt oorzaak ongeval bij Elten nog

ELTEN (ANP) - De Duitse politie onderzoekt nog hoe het kon dat twee auto's op dezelfde plek van de weg raakten op de A3 bij Elten in Duitsland. Door het ongeluk kwamen vier Nederlanders om het leven. De politiewoordvoerder zei dat het maandag nog te vroeg was om iets te zeggen over de oorzaak van het ongeval.

1 uur geleden
ProRail: na dassenburchten bij Esch ook die in Vught aangepakt

ESCH (ANP) - Alle dassenburchten bij het spoor in het Brabantse Esch zijn verwijderd. Dat meldt spoorbeheerder ProRail, die ook even verderop in Vught is begonnen met werkzaamheden om dassenburchten onder dezelfde spoorlijn weg te halen.

2 uur geleden