Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verbruggen bezig met strafschoppen, maar niet heel veel

Verbruggen bezig met strafschoppen, maar niet heel veel

WOLFSBURG (ANP) - Bart Verbruggen bereidt zich richting de achtste finales op het EK tegen Roemenië voor op strafschoppen, maar het is ook weer niet zo dat de doelman van Oranje alleen daar op gefocust is.

"Het feit is dat het technisch gezien op penalty's uit zou kunnen komen, daar bereid je je zo goed mogelijk op voor. Ik ben er zeker mee bezig, maar heel veel is een groot woord", sprak Verbruggen in Wolfsburg voor het begin van een training.

"Ik kan alleen praten vanuit het tegenhoudende aspect. We analyseren de tegenstanders en proberen daar zoveel mogelijk voordeel uit te halen, voor het geval er een penaltyserie komt of er een penalty wordt gegeven in reguliere speeltijd. Dat je een idee hebt wat je kunt verwachten van de man die achter de bal staat", vervolgde de 21-jarige keeper, die hoopt dat het tegen de Roemenen niet op strafschoppen aan hoeft te komen.

'Tegenhouden'

"De insteek is om het voor de strafschoppen te beslissen. We hebben vanmorgen al wat beelden bekeken. Vandaag gaan wij er op trainen wat wij daar tegenover gaan zetten. We moeten ervoor zorgen dat iedereen is voorbereid, op tactisch en mentaal gebied. Ik merk een hele goede 'vibe' in de groep. We hebben er allemaal heel veel zin in. Ik kan niet wachten."

Voormalig voetbaltrainer Jan Reker werkte vroeger met een boekje, waarin stond hoe spelers hun strafschop namen en voor welke hoek ze vaak kozen. "Ik heb geen boekje", zei Verbruggen desgevraagd. "Je hebt tegenwoordig heel veel fijne computerprogramma's, waar het nog duidelijker en specifieker in staat. Van welke speler je het ook wil zien, kun je het zien. We hebben analisten rondlopen en die maken hele presentaties van strafschoppen. Dat zit dan in mijn hoofd."

Verbruggen nam zelf ook wel eens een strafschop, met succes. "Dat was toen de tiende in de reeks. Ik denk dat er jongens in dit team zitten die daar meer ervaring in hebben en er beter in zijn. Als het zover komt en ik moet er eentje nemen, ga ik met vertrouwen achter die bal staan. Eerst focus ik mij op tegenhouden."

Meer uit Voetbal

Vicepresident Argentinië slaat terug na racismerel voetballers

BUENOS AIRES (ANP) - Vicepresident Victoria Villarruel van Argentinië heeft hard teruggeslagen in de racismerel rond het nationale voetbalteam van Argentinië. Voetballer Enzo Fernández plaatste een video in de nasleep van de door Argentinië gewonnen finale van de Copa América, waarin de spelers, onder wie hijzelf, een racistisch lied zingen.

2 uur geleden
AZ ziet Australische keeper Ryan naar AS Roma gaan

ROME (ANP) - AZ ziet de Australische keeper Mathew Ryan vertrekken naar AS Roma. De 32-jarige doelman tekende begin 2023 voor anderhalf jaar in Alkmaar.

14 uur geleden
Celstraf van acht maanden voor onlineracisme tegen spelers Real

MADRID (ANP/BELGA) - Een Spaanse rechter heeft een man een celstraf van acht maanden opgelegd omdat hij racistische boodschappen online had verspreid gericht aan Real Madrid-spelers Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger. Dat heeft Real woensdag bevestigd.

15 uur geleden
Heitinga assistent van trainer Slot bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Heitinga wordt een van de assistenten van hoofdtrainer Arne Slot bij Liverpool. De 40-jarige oud-verdediger speelde als voetballer voor Everton, de rivaal en stadgenoot van Liverpool.

18 uur geleden
Nederlandse voetbalsters bij loting EK in pot 3

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse voetbalsters kunnen in de groepsfase van het komende Europees kampioenschap zware tegenstanders treffen. Het elftal van bondscoach Andries Jonker zit maandag 16 december tijdens de loting in Lausanne in pot 3, meldt de UEFA.

19 uur geleden
Heerenveen-speler Ali met Irak naar Olympische Spelen

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen kan voorlopig niet beschikken over Hussein Ali. De 22-jarige verdediger is door de Iraakse voetbalbond opgeroepen voor de Olympische Spelen in Parijs. Begin dit jaar kon Heerenveen ook al een tijdje geen beroep doen op Ali, toen door de Azië Cup.

20 uur geleden
Middenvelder Modric (38) jaar langer door bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Luka Modric gaat nog een seizoen door met voetballen. De middenvelder van Real Madrid heeft bijgetekend tot de zomer van volgend jaar. De 38-jarige Kroaat won in zijn voorgaande twaalf seizoenen in Madrid 26 prijzen, waaronder zes Champions Leagues.

20 uur geleden