Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verbijstering over 'leugens' over ziekenhuisopname Elizabeth

Verbijstering over 'leugens' over ziekenhuisopname Elizabeth

LONDEN (ANP) - Britse royaltyverslaggevers hebben verbijsterd gereageerd op het nieuws dat koningin Elizabeth een dag in het ziekenhuis heeft gelegen, en dus niet zoals eerder werd gemeld op Windsor Castle verbleef. Buckingham Palace meldde woensdag dat de vorstin haar bezoek aan Noord-Ierland afblies om op advies van haar artsen rust te nemen. Een dag later werd echter bekend dat Elizabeth woensdag aan het einde van de middag was opgenomen en donderdag terug mocht naar Windsor.

Volgens de Britse royaltypers is het niet handig van Buckingham Palace dat er is "gelogen" over de plek waar Elizabeth verbleef. "Het risico voor het paleis is dat de bezorgdheid over de gezondheid van de koningin toeneemt als het publiek en de pers er niet op kunnen vertrouwen dat het koninklijk huis eerlijk tegen hen is", zegt Richard Palmer van de Daily Express op Twitter.

Robert Jobson van de Evening Standard is het daarmee eens. De koningin is "het staatshoofd. Van deze staat, niet van Noord-Korea", zo reageert hij op Twitter. Rebecca English van de Daily Mail vindt dat ook de koningin recht heeft op privacy, maar vindt niet dat daarom had moeten worden gezegd dat ze op Windsor Castle was in plaats van in het ziekenhuis. "Het had gelijk na haar ontslag verduidelijkt moeten worden."

Desinformatie

Ook Nicholas Witchell van de BBC denkt dat door de onjuiste berichten van Buckingham Palace veel meer gaat worden gespeculeerd over de gezondheid van Elizabeth. "Het probleem is volgens mij dat geruchten en desinformatie altijd gedijen bij gebrek aan juiste, nauwkeurige en betrouwbare informatie", zei hij in het tv-programma BBC Breakfast.

Wat er met de koningin aan de hand is, is nog steeds niet duidelijk. Volgens het Britse hof maakt ze het goed. Een ingewijde liet donderdag aan Britse media weten dat er "geen reden tot zorg" is.

Meer uit Buitenland

Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

LAS VEGAS (ANP) - De politie van Las Vegas heeft een man gearresteerd op verdenking van de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur in 1996. Dat melden Amerikaanse media op basis van AP.

25 minuten geleden
Duitsland bespreekt sancties met Centraal-Aziatische leiders

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz heeft afspraken gemaakt met de vijf voormalige Sovjetlanden in Centraal-Azië. Er zijn afspraken gemaakt over onder meer economie en energie. Ook de handhaving van sancties maken er deel van uit, waarbij Rusland nadrukkelijk niet bij naam wordt genoemd.

41 minuten geleden
New York getroffen door noodweer, noodtoestand uitgeroepen

NEW YORK (ANP/DPA/RTR) - Zware regenval heeft geleid tot overstromingen in New York. De autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen in en rond de stad. Snelwegen, wegen en luchthaventerminals zijn gesloten. Het stadsbestuur heeft mensen opgeroepen thuis te blijven.

46 minuten geleden
Warmste september ooit in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland

OFFENBACH (ANP/DPA) - September 2023 was de warmste septembermaand ooit in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland sinds de metingen begonnen, melden de weerdiensten van deze landen. Het was in alle drie de landen ruim 3 graden warmer.

1 uur geleden
NAVO stuurt versterking naar Kosovo na aanval Serviërs op politie

BRUSSEL (ANP) - De NAVO stuurt opnieuw extra troepen naar Kosovo. De NAVO-landen zijn "erg bezorgd" over de toenemende spanningen in het noorden van het Balkanstaatje, aldus de westerse militaire alliantie. Daar vielen zwaarbewapende Serviërs zondag de Kosovaarse politie aan, waarbij een agent het leven liet.

1 uur geleden
Servische politicus zegt achter dodelijke aanval Kosovo te zitten

BELGRADO/PRISTINA (ANP/DPA) - Een vooraanstaande etnisch Servische politicus en zakenman zegt verantwoordelijk te zijn voor de dodelijke aanval in Kosovo, afgelopen zondag. Milan Radoicic heeft het dertig man sterke commando op pad gestuurd, zegt hij in een schriftelijke verklaring die hij via zijn advocaat naar buiten heeft gebracht. Er vielen zeker vier doden.

2 uur geleden
Noorwegen sluit grens voor auto's uit Rusland

OSLO (ANP/DPA) - Noorwegen gaat de grens sluiten voor auto's met een Russisch kenteken. Finland, Polen, Letland, Litouwen en Estland namen eerder deze maand soortgelijke stappen in een reactie op de Russische invasie in Oekraïne.

2 uur geleden