Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verband tussen Poolse supermarkten onduidelijk

Verband tussen Poolse supermarkten onduidelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk wat het verband is tussen de Poolse supermarkten in het Brabantse Heeswijk-Dinther en Aalsmeer in Noord-Holland waar dinsdagochtend vroeg explosies plaatsvonden.

Wat vaststaat is dat beide winkels de naam Biedronka hebben. Die naam betekent lieveheersbeestje in het Pools en de grootste supermarktketen van het Oost-Europese land heet ook zo. De Nederlandse winkels lijken niets met die keten van doen te hebben, maar alleen dezelfde naam te voeren.

Filiaalmanager Shwana Rabati van de supermarkt in Heeswijk-Dinther liet in januari in het Brabants Dagblad weten dat hij samen en een groep familie, vrienden en kennissen de supermarkten runt. Volgens hem zijn ook winkels in Uden, Oss, Almere en Weert van de groep. Daar is inmiddels ook een vestiging in Nistelrode bijgekomen.

'Voel me echt niet goed'

Tegen Omroep Brabant zei Rabati niet te weten waarom zijn winkel is aangevallen. "Ik hoop dat agenten serieus gaan onderzoeken wie hierachter zit en waarom. En dat ze die mensen pakken. Ik kan er nog steeds niet bij, voel me echt niet goed."

De winkel in Aalsmeer heeft wel dezelfde naam, maar daar lijkt het verband op te houden. Eigenaar Mohamad Mahmoed zegt tegen het ANP ook geen banden met de winkel in Heeswijk-Dinther te hebben. Toen hij de winkel ruim een jaar geleden overnam, heeft hij de naam aangehouden. Hij is niet aangesloten bij de Poolse supermarktketen. Mahmoed heeft eveneens geen idee wie er achter de explosie en de brand in zijn winkel zitten. "Ik heb geen vijanden, voel me niet bedreigd."

De burgemeester van Aalsmeer, Gido Oude Kotte, zegt over het feit dat beide zaken zijn getroffen: "Je zou zeggen dat kan geen toeval zijn. Maar de eigenaar van deze winkel kent de eigenaar van de andere winkel niet, zegt hij. Dus we laten het maar even aan het onderzoek van de politie."

Meer uit Binnenland

Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

25 minuten geleden
Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

1 uur geleden
Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

2 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

2 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

3 uur geleden
Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

3 uur geleden