Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Venezuela start vaccinaties met Spoetnik V-vaccin

Venezuela start vaccinaties met Spoetnik V-vaccin

CARACAS (ANP) - Venezuela is begonnen met het inenten van zorgpersoneel met het Russische coronavaccin Spoetnik V. Het is de eerste stap in de vaccinatiecampagne van het Zuid-Amerikaanse land. Tegen het eind van dit jaar wil de regering zeventig procent van de bevolking hebben ingeënt, zei minister Carlos Alvarado van Volksgezondheid donderdag.

Naast medisch personeel moeten ook agenten, soldaten, parlementariërs en andere ambtenaren voorrang krijgen bij het vaccineren. President Nicolás Maduro zei woensdag dat in april op grote schaal gevaccineerd zal gaan worden en ook ouderen snel aan bod komen. Venezuela heeft een overeenkomst gesloten voor 10 miljoen doses van het Spoetnik-vaccin. Eerder werkte het land ook al mee aan testen met het Russische coronamiddel.

De regering heeft via COVAX, het vaccinatieprogramma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ook 1,4 tot 2,4 miljoen doses van het vaccin van AstraZeneca gereserveerd. Het is echter nog niet duidelijk wanneer die geleverd zullen worden. Volgens de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie, een regionale tak van de WHO, moet Venezuela eerst nog een aanbetaling van achttien miljoen dollar voldoen.

In Venezuela zijn volgens de officiële cijfers meer dan 134.000 gevallen van het coronavirus vastgesteld en zijn bijna 1300 mensen aan Covid-19 bezweken. Mensenrechtenorganisaties, waaronder Human Rights Watch, trekken die cijfers echter in twijfel en denken dat de cijfers hoger liggen.

Meer uit Buitenland

Staakt-het-vuren wordt nageleefd in verslagen Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/RTR/AFP) - Volgens de etnische Armeense autoriteiten in de enclave Nagorno-Karabach houdt de wapenstilstand die woensdag werd gesloten stand. Ze bevestigen dat gewonden uit het gebied worden geëvacueerd richting Armenië. Zowel het Rode Kruis als Russische vredestroepen zouden daarbij assisteren. Later dit weekend zou ook de elektriciteit in de regio weer moeten werken.

5 minuten geleden
Paus noemt Middellandse Zee 'kerkhof van onze waardigheid'

MARSEILLE (ANP/RTR) - Tijdens een mis die hij hield voor 50.000 gelovigen in een voetbalstadion in Marseille, zei de paus dat de Middellandse Zee van een "bakermat van beschavingen" veranderd is in het "kerkhof van onze waardigheid". Hij doelt daarmee op de duizenden migranten die jaarlijks verdrinken in de zee tijdens hun pogingen om van Noord-Afrika en Turkije Europa te bereiken.

1 uur geleden
Twee doden door bosbranden op Sicilië

PALERMO/CEFALÙ (ANP/DPA) - Door bosbranden op Sicilië zijn twee doden gevallen. Niet ver van Palermo, in Trappeto, verloor een man het leven toen hij probeerde huisraad te redden uit zijn huis dat in brand stond. In de toeristische kustplaats Cefalù, circa 60 kilometer ten oosten van Palermo, is een vrouw omgekomen toen ze probeerde paarden te redden uit een brandende stal.

1 uur geleden
Beruchte maffioso Messina Denaro (61) uitbehandeld in coma

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is in coma geraakt, Hij werd na dertig jaar voortvluchtig te zijn geweest in januari in Palermo gearresteerd in een kliniek waar hij vanwege darmkanker werd behandeld. Hij was er onder een valse naam opgenomen.

3 uur geleden
Aardverschuiving verwoest deel snelweg in Zuid-Zweden

STENUNGSUND (ANP/AFP) - Door een aardverschuiving is een deel van een autosnelweg in het zuiden van Zweden verwoest. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt. Zij moesten naar een ziekenhuis worden gebracht. De aardverschuiving vernielde behalve een stuk van de autosnelweg die Göteborg met de Noorse grens richting Oslo verbindt, ook een fastfoodrestaurant en het terrein van een benzinestation. Voorts zijn voertuigen inclusief vrachtauto's en een bus door de aardverschuiving getroffen.

4 uur geleden
Partijen regeringscoalitie Duitsland kelderen verder in peiling

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De drie partijen van de Duitse regeringscoalitie hebben samen nog de steun van 37 procent van de ondervraagden in een opiniepeiling voor Bild am Sonntag. Dit is het laagste percentage in opiniepeilingen sinds de regering van bondskanselier Olaf Scholz in september 2021 aantrad.

4 uur geleden
CNN: nieuwe Oekraïense doorbraak aan zuidelijke frontlijn

VERBOVE (ANP) - De Oekraïense troepen hebben bij de frontlijn in het zuiden van het land opnieuw een doorbraak geforceerd, zegt de Oekraïense generaal die het offensief leidt tegen de Amerikaanse zender CNN. De Oekraïners zouden bij het dorp Verbove zijn doorgebroken "en nog verder oprukken".

5 uur geleden