Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Velzeboer 'zal niet wakker liggen' van missen goud op 500 meter

Velzeboer 'zal niet wakker liggen' van missen goud op 500 meter

ROTTERDAM (ANP) - Xandra Velzeboer leek bij de wereldkampioenschappen shorttrack goed te kunnen leven met de tweede plaats op de 500 meter. De 22-jarige Nederlandse was de voorbije twee jaar de beste, maar moest het goud nu laten aan de Canadese Kim Boutin.

"Het is altijd wel weer balen, maar ik denk niet dat ik hier wakker van ga liggen", sprak Velzeboer in Ahoy. "Ik kan mezelf niets verwijten en heb geen grote fouten gemaakt. Wat kun je dan nog doen? Ik sta wel voor het derde jaar op rij op het podium."

Velzeboer won niet alleen twee keer de wereldtitel op de kortste afstand, ook in de wereldbeker heerste ze. "Het is nu anders dan bij de wereldbeker. Alle toppers stonden hier aan de start en vanaf het begin werd er superhard gereden. Ik denk ook dat dat de magie van de WK is. Iedereen komt samen. Het is nooit saai, er gebeurt altijd wel wat."

Op de 1000 meter verdedigt Velzeboer zondag ook haar wereldtitel.

Meer uit Sport

Belangrijke zege volleybalsters op Duitsland in Nations League

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben hun tweede overwinning geboekt in de Nations League. Oranje versloeg in het Turkse Antalya Duitsland, een rechtstreekse concurrent in de strijd om een olympisch ticket, met 3-1. De setstanden waren 25-21 21-25 25-23 en 25-20.

44 minuten geleden
Breakdancer Demierre met eindzege in Shanghai dicht bij Spelen

SHANGHAI (ANP) - Breakdancer Lee-Lou Demierre heeft door het winnen van de Olympic Qualifier Series in Shanghai een enorme stap gezet richting deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs.

1 uur geleden
Tennisser Sinner hervat training in aanloop naar Roland Garros

MONTE CARLO (ANP/AFP) - Tennisser Jannik Sinner heeft een week voor de start van Roland Garros de training hervat. De Italiaan plaatste op sociale media foto's waarop hij in actie is te zien op een gravelbaan in Monte Carlo.

1 uur geleden
Marathonloper Abdi maakt rentree in stratenloop in Manchester

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische marathonloper Bashir Abdi begint zijn seizoen op 26 mei met een 10 kilometer op straat in Manchester. Door een stressfractuur moest hij begin februari afzeggen voor de marathon van Tokio, een wedstrijd die hij zou lopen ter voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. Abdi pakte, opgezweept door zijn Nederlandse concurrent en vriend Abdi Nageeye, brons op de Spelen van Tokio in 2021. Nageeye veroverde daar het zilver.

1 uur geleden
Kanovaarders Teunissen en Otten naar Olympische Spelen

LJUBLJANA (ANP) - Lena Teunissen en Joris Otten hebben op de EK kanoslalom op het onderdeel kano (C1) een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd. Teunissen had bij de vrouwen genoeg aan een elfde landenplek in de voorrondes en Otten bij de mannen aan een twaalfde landenplek. Niet eerder nam Nederland deel aan de Spelen in de C1.

2 uur geleden
Judoka's Van Krevel en Jaring vroegtijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Judoka Naomi van Krevel is op de openingsdag van de WK judo vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse tot 52 kilogram. De 24-jarige Nederlandse ging na een bye in de eerste ronde onderuit tegen de Hongaarse Roza Gyertyas.

3 uur geleden
Tweede plaats triatlete Klamer in wereldbekerwedstrijd Mexico

HUATULCO (ANP) - Triatlete Rachel Klamer is tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco tweede geworden. In de eindsprint om de zege moest de Nederlandse alleen de Deense Alberte Kjaer Pedersen voor laten gaan.

4 uur geleden