Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veldrijdster Pieterse boekt in Hulst tweede zege in wereldbeker

Veldrijdster Pieterse boekt in Hulst tweede zege in wereldbeker

HULST (ANP) - Veldrijdster Puck Pieterse heeft voor de tweede week op rij een cross om de wereldbeker gewonnen. De jonge Nederlandse van Alpecin-Deceuninck was ditmaal de beste in de Vestingcross van Hulst. Ze boekte vorige week in het Belgische Overijse haar eerst wereldbekerzege.

Pieterse (20) reed samen met klassementsleider Fem van Empel voorop toen die laatste getroffen werd door materiaalpech. De problemen met haar ketting kostten Van Empel een minuut. Dat verschil kon ze in het restant van de cross niet meer goedmaken. Op 42 seconden werd Van Empel, winnaar van de eerste vier wereldbekerwedstrijden dit seizoen, tweede. De derde plek was voor Shirin van Anrooij, eveneens een jonge Nederlandse. Volgende week is in Antwerpen de achtste cross om de wereldbeker.

Pieterse, Van Empel en Ceylin del Carmen Alvarado waren het snelste weg op het modderige parcours met tal van verraderlijke stroken. De Rotterdamse haakte vooraan snel af, terwijl Pieterse al springend over de balken enigszins afstand nam van Van Empel. Die sloot in de derde ronde weer aan maar ging vervolgens onderuit. Dat overkwam vrijwel alle rensters, maar bij Van Empel had het fatale gevolgen omdat haar versnellingsapparaat niet meer werkte.

Geluk

Het bleek een voortijdige beslissing in de wedstrijd die anders volgens Pieterse mogelijk heel anders verlopen was. "Ik zag dat Fem op de klimmetjes sterker was dan ik. Ik heb een beetje geluk gehad met haar val. Anders zou het echt een zwaar gevecht zijn geweest", vertelde Pieterse, die nooit verslapte en zo naar haar tweede wereldbekerzege op rij reed.

Van Empel, eveneens pas 20, moest zich neerleggen bij de pech die haar was overkomen. "Ik heb geknokt tot het eind, ook om de rensters achter me van me af te houden. De tweede plaats was gezien de omstandigheden het hoogst haalbare. Ik doe in ieder geval goede zaken voor het klassement", aldus de renster die op 1 januari overstapt van Pauwels Sauzen-Bingoal naar Jumbo-Visma.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden