Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veilinghuis accepteert cryptomunten voor veiling werk Banksy

Veilinghuis accepteert cryptomunten voor veiling werk Banksy

NEW YORK (ANP/RTR) - Veilinghuis Sotheby's accepteert de cryptomunten bitcoin en ethereum als betaling bij de veiling van Banksy's beroemde kunstwerk Love is in the Air. Het is een primeur voor een veiling van fysieke kunst, waarmee de groeiende acceptatie van cryptovaluta in de maatschappij meer gestalte krijgt.

De opbrengst van het werk wordt geschat op 3 tot 5 miljoen dollar, aldus Sotheby's. De koper heeft de mogelijkheid om met cryptovaluta te betalen. De veiling is op 12 mei. Het veilinghuis heeft voor de verkoop een overeenkomst gesloten met cryptohandelsplatform Coinbase.

Bitcoin bereikte vorige maand een recordwaarde van bijna 65.000 dollar (54.000 euro), terwijl ethereum deze week de grens van 3000 dollar doorbrak. De stijgingen zijn aangewakkerd door de groeiende acceptatie van grote Amerikaanse bedrijven en financiële instellingen.

Digitale kunst

De cryptomunten hadden al hun intrede gedaan in de wereld van digitale kunst. Een digitaal kunstwerk - Everydays: The First 5000 Days van de Amerikaanse kunstenaar Mike Winkelmann, beter bekend als Beeple - werd verkocht voor omgerekend bijna 70 miljoen dollar bij Christie's in maart, in de allereerste verkoop door een groot veilinghuis van een kunstwerk dat niet bestaat in fysieke vorm en waarvoor met cryptovaluta is afgerekend.

Coinbase zei dat zijn partnerschap met Sotheby's de weg zou kunnen vrijmaken voor verdere acceptatie van cryptovaluta bij de veilingen.

Meer uit Buitenland

VN vinden soep borsjt bedreigd Oekraïens werelderfgoed

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties hebben de groentesoep borsjt bestempeld tot bedreigd Oekraïens werelderfgoed. De VN-cultuurorganisatie UNESCO vreest negatieve gevolgen voor de traditie in Oekraïne door de Russische invasie van 24 februari.

1 uur geleden
Ook Paul McCartney en Billie Eilish bij tv-concert voor Oekraïne

NEW YORK (ANP) - Paul McCartney, Billie Eilish en haar broer Finneas doen mee aan een tv-concert om geld in te zamelen voor Oekraïne. Op 3 juli wordt het concert op de Amerikaanse zenders NBC, MSNBC en CNBC uitgezonden.

2 uur geleden
Start proces wegens drugssmokkel basketbalspeelster VS bij Moskou

CHIMKI/MOSKOU (ANP/AFP) - Het proces tegen de in de VS bekende basketbalspeelster Brittney Griner is bij Moskou begonnen. De 31-jarige sportvrouw werd half februari op de luchthaven Sjeremetjevo van Moskou aangehouden, omdat ze volgens de veiligheidsdienst in het bezit was van capsules cannabisolie. Dat is in Rusland een illegaal verdovend middel. Er kan een straf tot tien jaar cel op staan.

2 uur geleden
Franse politie pakt wijnfraude in de Bordeauxstreek aan

BORDEAUX (ANP/AFP) - De Franse politie heeft deze week een netwerk opgerold dat zich bezighield met de verkoop van wijn die zogenaamd uit de Bordeauxstreek kwam. In het echt ging het om goedkope wijn uit geheel andere streken. Het Franse Openbaar Ministerie schat de omvang van zwendel op honderdduizenden flessen.

3 uur geleden
Rusland heft alle beperkingen tegen verspreiding coronavirus op

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland beëindigt alle beperkingen die de verspreiding van het coronavirus moesten tegengaan. Zo komen bijvoorbeeld de mondkapjesplicht en beperkingen in de horeca te vervallen, heeft consumentenwaakhond Rospotrebnadzor bekendgemaakt.

4 uur geleden
Zelden zichtbare Talibanleider op grote bijeenkomst in Kabul

KABUL (ANP/AFP) - De leider van de Afghaanse Taliban, Hibatullah Akhundzada, is in persoon op een grote bijeenkomst van geestelijken in de hoofdstad Kabul. Akhundzada komt vrijwel nooit in de openbaarheid en leeft zeer teruggetrokken in de zuidelijke stad Kandahar. Hij is vrijwel niet gezien sinds de soennitische extremisten van de Taliban in augustus vorig jaar de macht overnamen. Zijn vrijwel permanente afwezigheid heeft geruchten gevoed dat hij zou zijn overleden of uitgerangeerd.

4 uur geleden
Doden en gewonden bij raketinslag in flatgebouw Odessa

ODESSA (ANP/AFP) - Bij een raketinslag in een flatgebouw in de Oekraïense havenstad Odessa zijn zeker zeventien doden en dertig gewonden gevallen. Het Oekraïense leger stelt dat de raket werd afgevuurd door een Russisch gevechtsvliegtuig dat boven de Zwarte Zee vloog. Volgens de Russische president Vladimir Poetin zijn de Russische strijdkrachten niet verantwoordelijk voor de inslag.

8 uur geleden