Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veilinghuis accepteert cryptomunten voor veiling werk Banksy

Veilinghuis accepteert cryptomunten voor veiling werk Banksy

NEW YORK (ANP/RTR) - Veilinghuis Sotheby's accepteert de cryptomunten bitcoin en ethereum als betaling bij de veiling van Banksy's beroemde kunstwerk Love is in the Air. Het is een primeur voor een veiling van fysieke kunst, waarmee de groeiende acceptatie van cryptovaluta in de maatschappij meer gestalte krijgt.

De opbrengst van het werk wordt geschat op 3 tot 5 miljoen dollar, aldus Sotheby's. De koper heeft de mogelijkheid om met cryptovaluta te betalen. De veiling is op 12 mei. Het veilinghuis heeft voor de verkoop een overeenkomst gesloten met cryptohandelsplatform Coinbase.

Bitcoin bereikte vorige maand een recordwaarde van bijna 65.000 dollar (54.000 euro), terwijl ethereum deze week de grens van 3000 dollar doorbrak. De stijgingen zijn aangewakkerd door de groeiende acceptatie van grote Amerikaanse bedrijven en financiële instellingen.

Digitale kunst

De cryptomunten hadden al hun intrede gedaan in de wereld van digitale kunst. Een digitaal kunstwerk - Everydays: The First 5000 Days van de Amerikaanse kunstenaar Mike Winkelmann, beter bekend als Beeple - werd verkocht voor omgerekend bijna 70 miljoen dollar bij Christie's in maart, in de allereerste verkoop door een groot veilinghuis van een kunstwerk dat niet bestaat in fysieke vorm en waarvoor met cryptovaluta is afgerekend.

Coinbase zei dat zijn partnerschap met Sotheby's de weg zou kunnen vrijmaken voor verdere acceptatie van cryptovaluta bij de veilingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Gebouw met kantoren internationale pers bestookt in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Een raketaanval heeft in de Gazastrook een gebouw getroffen met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press en nieuwszender al-Jazeera. Een getuige zegt dat het pand is ingestort.

1 uur geleden
Burgemeester Boedapest wil Orbán verslaan en premier worden

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De burgemeester van de Hongaarse hoofdstad Boedapest wil de premierskandidaat van de oppositie worden bij de komende verkiezingen. Zes partijen willen nauw gaan samenwerken om de Fidesz-partij te verslaan van premier Viktor Orbán, die al meer dan tien jaar aan de macht is.

3 uur geleden
China laat voor het eerst ruimtevaartuig landen op Mars

PEKING (ANP/AFP) - Een Chinese onbemande verkenner is succesvol geland op de planeet Mars, melden Chinese staatsmedia. De succesvolle landing van Zhurong, zoals het wagentje heet, is een triomf voor Peking, dat steeds meer ambities heeft op het gebied van ruimtevaart.

6 uur geleden
Voormalig Iraanse nucleair onderhandelaar wil president worden

TEHERAN (ANP/RTR) - De voormalige Iraanse parlementsvoorzitter en oud-nucleair onderhandelaar Ali Larijani wil meedoen aan de presidentsverkiezingen van komende maand. De staatstelevisie zond live uit hoe Larijani zich zaterdag kwam aanmelden.

7 uur geleden
India: 326.098 nieuwe coronabesmettingen in afgelopen etmaal

NEW DELHI (ANP/RTR) - In India zijn in de afgelopen 24 uur nog eens 326.098 coronabesmettingen vastgesteld, heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid zaterdagochtend gemeld. Dat zijn ongeveer 20.000 gevallen minder dan het aantal van vrijdag.

8 uur geleden
Doden en honderden gewonden in China door tornado's

SHANGHAI (ANP/RTR) - Twee tornado's in het Chinese Wuhan en de oostelijke provincie Jiangsu hebben zeker zeven personen het leven gekost. Daarnaast zijn er honderden gewonden gevallen en zijn er tal van huizen verwoest, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

8 uur geleden
VS laten weer migranten toe die zorg mogelijk niet kunnen betalen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten laten weer migranten toe die mogelijk een last kunnen gaan vormen voor het zorgsysteem, omdat ze zelf niet genoeg geld hebben om de zorg te betalen. President Joe Biden heeft het besluit van zijn voorganger Donald Trump om die migranten te weren ingetrokken.

17 uur geleden