Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiling balletpakje prinses Margriet ten bate van jarig Introdans

Veiling balletpakje prinses Margriet ten bate van jarig Introdans

ARNHEM (ANP) - Een balletpakje van prinses Margriet wordt woensdag geveild ten bate van het Arnhemse dansgezelschap Introdans. Margriet is daar beschermvrouwe van. Introdans viert komend seizoen het 50-jarig bestaan en wil dat zo feestelijk mogelijk aanpakken met onder meer jubileumvoorstellingen. Vandaar dat er een benefietveiling komt.

Het balletpakje werd vroeger door de prinses gedragen tijdens haar balletlessen. Ze heeft nog altijd belangstelling voor dans, getuige haar band met het Arnhemse gezelschap.

Onder de kostuums, accessoires en rekwisieten die verder aan de hoogste bieder worden verkocht, zijn ook kostuums van de Franse couturier Jean-Paul Gaultier, ontworpen voor de familievoorstelling PINOKKIO.

Voormalig topdanseres Alexandra Radius stelt voor de veiling een paar originele en door haar gesigneerde spitzen ter beschikking. Haar partner Han Ebbelaar, ook voormalig sterdanser, doneert een abstract schilderij van eigen hand.

Er wordt ook een aantal 'belevenissen' geveild, zoals een privéoptreden thuis.

Meer uit Binnenland

Nijmeegse asielopvang blijft toch opnieuw langer open

NIJMEGEN (ANP) - De asielopvang op voormalig sportpark Winkelsteeg in Nijmegen hoeft ondanks eerdere waarschuwingen van de gemeente toch niet volledig dicht op 1 mei. Dat maakt de gemeente bekend op de middag voor de locatie dicht moeten gaan. "Dat er nog maximaal tweehonderd personen voor maximaal twee weken blijven, vinden wij acceptabel", aldus burgemeester Hubert Bruls in de aankondiging.

1 uur geleden
OM eist zes jaar cel en tbs voor onlinemisbruik minderjarigen

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 37-jarige man uit Noordwijk voor onlinemisbruik van achttien minderjarige slachtoffers.

3 uur geleden
3,5 jaar cel voor verkeersruzie met dodelijke afloop in Lith

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag een 71-jarige vrouw 3,5 jaar cel opgelegd voor een fataal afgelopen verkeersruzie in haar woonplaats Lith, op 13 juli 2022. Het incident kostte een 38-jarige Poolse vrouw het leven.

3 uur geleden
Lichaam in afgebrande schuur Berkel is van 20-jarige Rotterdammer

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - Het lichaam dat maandag door een minderjarige jongen werd gevonden in een afgebrande schuur in Berkel en Rodenrijs is van een 20-jarige man uit Rotterdam. Woensdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, om de doodsoorzaak te achterhalen. In het pand zijn ook spullen gevonden voor de productie van verdovende middelen, meldt de politie dinsdag.

3 uur geleden
Binnen halve dag ruim 800 kandidaten voor First Dates-barmens

HILVERSUM (ANP) - Omroep BNNVARA heeft binnen een halve dag al 805 aanmeldingen binnen van mensen die achter de bar willen staan van het populaire datingprogramma First Dates. Dat heeft een woordvoerder van de omroep laten weten. "En elke minuut komen er nieuwe bij", voegt ze eraan toe.

3 uur geleden
Celstraf voor frauderende pakketbezorgster

LEEUWARDEN (ANP) - De rechtbank in Leeuwarden heeft een celstraf van dertig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk, opgelegd aan een frauderende pakketbezorgster. De 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie verduisterde duizenden euro's in haar dienstbetrekking als pakketbezorgster van DHL en een koeriersdienst die werkte voor Post NL.

4 uur geleden
Jubilerend Rotterdams Zomercarnaval gaat op de schop

ROTTERDAM (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam, dat dit jaar het 40-jarig jubileum en de bijschrijving van het evenement op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed viert, zal dit jaar anders van opzet zijn dan in de voorgaande jaren. Dat meldt Rotterdam Unlimited, de organisator van het Zomercarnaval.

4 uur geleden