Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiligheidsregio onderzoekt ervaringen Limburgers watersnood

Veiligheidsregio onderzoekt ervaringen Limburgers watersnood

VENLO (ANP) - De Veiligheidsregio Limburg-Noord onderzoekt de ervaringen van inwoners tijdens en na de overstromingen in juli. Veel mensen moesten overhaast hun woning verlaten, rivieren en beken traden in hoog tempo buiten hun oevers. De Veiligheidsregio wil weten hoe de getroffen inwoners tijdens het hoogwater de evacuaties en de communicatie hebben ervaren.

"Wij hebben de gezamenlijke plicht om uit te zoeken hoe wij ons in Limburg nog beter kunnen voorbereiden op rampen en crises zoals dit extreme hoogwater in onze rivieren en beken". Dat schrijft voorzitter Antoin Scholten van de veiligheidsregio in een oproep aan de inwoners om mee te doen aan het onderzoek door het invullen van een vragenlijst.

Aan de hand van de antwoorden kan de veiligheidsregio naar eigen zeggen de aanpak in de toekomst verbeteren. Tijdens het hoogwater verliep de communicatie voornamelijk via de getroffen gemeenten, en daarnaast hield de veiligheidsregio tijdens het hoogwater dagelijks twee persconferenties die voor iedereen via internet waren te volgen.

Hart onder de riem

Scholten steekt de mensen die door het hoogwater zijn getroffen ook een hart onder de riem. "Misschien heeft u schade aan uw huis, bedrijf of andere bezittingen door het hoge water. Dit is verschrikkelijk", laat hij weten. "Naast verslagenheid die ik zie bij zoveel inwoners van onze regio, besef ik ook dat dingen anders hadden kunnen lopen. Het treurige verloop in onze buurlanden stemt enorm dankbaar voor het harde werk van Rijkswaterstaat, onze hulpverleners, defensie, gemeentes en het waterschap. Maar ik ben vooral ook dankbaar voor alle inwoners die schouder aan schouder stonden om het water te keren."

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een extern bureau.

Meer uit Binnenland

Rover: snelle oplossing nodig, anders wordt trein onbetaalbaar

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover roept de politiek op om opnieuw fors te investeren in treinvervoer, om te voorkomen dat treinreizen voor veel mensen onbetaalbaar wordt. In het jaarverslag dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) dinsdagochtend publiceerden, werd duidelijk dat de spoorvervoerder overweegt om de prijs van een treinkaartje vanaf 2025 met ruim 10 procent te verhogen. Maar duurdere kaartjes zullen alleen maar meer reizigers kosten, waarschuwt Rover. Het demissionaire kabinet maakte in oktober weliswaar een bedrag van 120 miljoen euro vrij waarmee de NS een prijsstijging dit jaar kan voorkomen, maar "de politiek moet ook voor 2025 en later een oplossing bieden", aldus een woordvoerster van de reizigersorganisatie.

7 minuten geleden
NS-baas kijkt opnieuw naar politiek voor steun duurdere tickets

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de NS hoopt dat de politiek dit jaar opnieuw zal bijspringen om de verwachte prijsverhoging van treinkaartjes en abonnementen op te vangen. Bij de presentatie van de jaarcijfers gaf Koolmees aan dat treintickets naar verwachting per 1 januari 2025 flink duurder kunnen uitvallen, maar dat hij zo veel mogelijk wil voorkomen dat dit voor de rekening van de reiziger komt.

10 minuten geleden
FNV geeft Arriva een week om busstakingen in Twente te voorkomen

HENGELO (ANP) - Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

47 minuten geleden
Levenslang voor 'onbetwiste leider' Taghi en twee medeverdachten

AMSTERDAM (ANP) - Ridouan Taghi was "de enige" en "onbetwiste" leider van een criminele organisatie die zich bezighield met "nietsontziend ontwrichtend geweld". Dat zei de rechter dinsdag tijdens het vonnis in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Taghi en twee medeverdachten zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Er was zes keer de hoogst mogelijke straf geëist.

48 minuten geleden
Uitspraak in Marengo-proces na ruim anderhalf uur voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De uitspraak in het omvangrijke liquidatieproces Marengo was dinsdag na ruim anderhalf uur afgerond. Iets voor 12.00 uur had de rechter het vonnis voorgelezen en was de zitting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorbij. De uitspraak begon met enige vertraging rond 10.15 uur.

1 uur geleden
Marengo-proces heeft te lang geduurd, had eerder af moeten zijn

AMSTERDAM (ANP) - Het Marengo-proces heeft te lang geduurd, vindt de rechtbank. Het omvangrijke liquidatieproces duurde bijna zes jaar, maar had na vier jaar klaar moeten zijn, zei de voorzitter dinsdag tijdens het vonnis.

1 uur geleden
Margriet Schavemaker nieuwe directeur Kunstmuseum

DEN HAAG (ANP) - Margriet Schavemaker wordt per 1 juni algemeen directeur van het Kunstmuseum in Den Haag en ook van het Fotomuseum, KM21 en Escher in Het Paleis in de hofstad. Zij volgt Benno Tempel op, die directeur is geworden van het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Schavemaker is nu nog artistiek directeur van het Amsterdam Museum. Verder is ze bijzonder hoogleraar Media en Kunst in de Museale Praktijk aan de Universiteit van Amsterdam.

1 uur geleden