Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiligheidscheck kantoor en huis voor advocaten

Veiligheidscheck kantoor en huis voor advocaten

DEN HAAG (ANP) - Advocaten kunnen vanaf woensdag hun kantoor, woonhuis (kantoor aan huis) en digitale voetafdruk laten doorlichten op veiligheid. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) biedt via een gespecialiseerd bedrijf dan een veiligheidsscan aan die kwetsbare punten aan het licht kan brengen.

Het gaat daarbij om bijvoorbeeld sloten, ramen, toegangscontrole en camera’s, aldus de orde. Ook wordt gekeken hoe vindbaar persoons- en adresgegevens van een advocaat online zijn. Nadat de scan is uitgevoerd, adviseren de experts over de eventuele noodzaak en mogelijkheden om de veiligheid van het kantoor en de medewerkers te verhogen. De kosten van de veiligheidsaanpassingen moeten door de advocaat worden betaald.

De moord op advocaat Derk Wiersum heeft de beroepsgroep opgeschrikt. Wiersum werd in september 2019 bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Hij was een van de advocaten van de kroongetuige in het grote liquidatieproces Marengo.

De NOvA kondigde in 2020 een aanpak voor veiligheid en weerbaarheid van advocaten aan. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de orde vier ton subsidie verstrekt voor de objectscans. Met het huidige budget kunnen circa 850 scans worden uitgevoerd, aldus de orde. In eerste instantie zou de scan al eind vorig jaar worden aangeboden.

Sinds een jaar is er ook een noodnummer voor advocaten die worden bedreigd dat 24 uur per dag gebeld kan worden. Bij acute dreiging dienen ze direct 112 te bellen.

Meer uit Binnenland

Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

25 minuten geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

1 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

2 uur geleden
Verdere stijging van aantal coronadeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In de riolen zijn opnieuw meer deeltjes van het coronavirus te vinden. De zogenoemde virusvracht is voor de tiende week op rij gestegen. Dat wijst erop dat steeds meer mensen het virus onder de leden hebben.

2 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

2 uur geleden
NVWA roept op tot reinheid tegen Afrikaanse varkenspest

UTRECHT (ANP) - Nu de erg besmettelijke Afrikaanse varkenspest (AVP) vaker voorkomt in Duitsland, roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op tot zo goed mogelijke reiniging en ontsmetting van diertransportmiddelen om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt en ook in ons land komt.

2 uur geleden
Dierenambulance voert actie om afmaken serval te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Dierenambulance voert woensdagmiddag actie voor het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag omdat zij niet willen dat de in Lexmond teruggevonden serval wordt afgemaakt. Het baasje van de serval wil het dier niet terug en daarop besloot de RVO het dier te laten inslapen, aldus de actievoerders.

4 uur geleden