Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiligheidsberaad toch bijeen over 'actualiteiten'

Veiligheidsberaad toch bijeen over 'actualiteiten'

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, komen maandag digitaal bijeen om "de actualiteiten" te bespreken, zegt een woordvoerder. Het ligt in de verwachting dat de burgemeesters onder andere bespreken hoe ze zullen omgaan met de aangekondigde, maar illegale heropening van de nachthoreca op 12 februari. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken praat maandag met ondernemers uit die sector.

De burgemeesters wilden de vrijwel wekelijkse bijeenkomst van het Veiligheidsberaad maandag eerst schrappen, maar besloten vrijdagmorgen om maandagavond toch een digitale vergadering te beleggen. Het kabinet kijkt op 15 februari opnieuw naar de coronaregels en wil voor die tijd nog niks aanpassen of veranderen. Dat betekent dat de nachthoreca volgende week zaterdag de deuren nog niet mag openen. Eerder sprak het Veiligheidsberaad af om de geldende coronaregels collectief te handhaven. Toen theaters vorige maand demonstratief openden, werd dat niet toegestaan.

Op maandag 14 februari moet er een besluit vallen over coronamaatregelen die gaan gelden met carnaval. Justitieminister Dilan Yesilgöz zei eerder dat carnaval anders zal zijn dan de mensen gewend zijn. Met name het 1,5 meter afstand houden is een lastige kwestie volgens Yesilgöz en de burgemeesters.

De burgemeesters van carnavalsgebieden overleggen deze weken met ondernemers en carnavalsverenigingen over het feest. Ze willen in elk geval voorkomen dat alle carnavalvierders naar de stad gaan waar het meeste is toegestaan. Het kabinet moet daarom een landelijk besluit over carnaval nemen, vindt het Veiligheidsberaad.

Meer uit Binnenland

Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen, nu NS de vakbonden niet tegemoet is gekomen voor een nieuwe cao. De vakbonden hebben daarop aangekondigd te zullen actievoeren en dreigen ook met stakingen. "Staken is natuurlijk hun goed recht maar het gaat hier wel om een essentiële sector waar vele reizigers gebruik van maken. We hopen dat ze eruit komen voordat het zover komt", aldus Freek Bos, voorzitter van Rover.

6 uur geleden
Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

8 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

12 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

12 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

13 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

13 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

13 uur geleden