Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiligheidsberaad positief over controles coronatoegangsbewijs

Veiligheidsberaad positief over controles coronatoegangsbewijs

NIJMEGEN (ANP) - De meeste ondernemers werken graag mee aan de naleving van de controle van het coronatoegangsbewijs (CTB), dat sinds zaterdag verplicht is bij bezoek aan horeca, evenement of cultuurinstelling. Dat constateert het Veiligheidsberaad, waarin de burgemeesters zijn vertegenwoordigd van de 25 veiligheidsregio's.

"De bestuurders uit het Veiligheidsberaad zijn erg positief over het verloop gisteren: zij zien dat veruit de meeste ondernemers graag meewerken aan de naleving van het CTB", zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het beraad. "Daar waar ondernemers nog een aantal zaken moeten aanpassen of verbeteren, is er overleg met de gemeente. In goed overleg is veel mogelijk." Volgens Bruls bleef het aantal excessen beperkt en is waar nodig opgetreden.

Wel zagen de bestuurders dat het rond middernacht, toen alle horecazaken tegelijk dicht moesten, erg druk was in bepaalde gebieden. Ook leidde een overbelaste CoronaCheck-app tot problemen. "Dit werd goed opgelost door de ondernemers en handhavers ter plekke", zegt Bruls. "Complimenten voor de ondernemers - van horeca tot sportkantine - die dit zo goed oppakken."

Meer uit Binnenland

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

AMSTERDAM (ANP) - Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken. De ME liep met lange wapenstokken en honden over het plein nadat mensen daar geen gehoor aan gaven.

1 uur geleden
Zes aanhoudingen in Haagse Schilderswijk, één agent gewond

DEN HAAG (ANP) - In Haagse Schilderswijk zijn donderdagavond zes mensen aangehouden nadat er onrust was uitgebroken toen de overwinning van Marokko op Canada bij het WK voetbal in Qatar werd gevierd. De mensen werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en bezit van zwaar vuurwerk. Eén agent raakte gewond.

1 uur geleden
Marokko-supporters feesten in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Feestvierders zijn donderdagavond in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam de straat op gegaan om de overwinning van Marokko op Canada bij het WK voetbal te vieren. In de Haagse Schilderswijk zijn honderden mensen op de been. Ook in Amsterdam-West vieren Marokko-supporters op en rond het Mercatorplein de overwinning, vooral door de toeter van hun auto's en scooters te laten horen.

3 uur geleden
OM: geen hoger beroep in strafzaak MH17

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) is niet in hoger beroep gegaan tegen de vrijspraak van MH17-verdachte Oleg Poelatov, meldt het OM. "Het OM is zeer tevreden dat het vonnis nabestaanden duidelijkheid heeft gebracht over de werkelijke toedracht van het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014", schrijft het OM. Op die datum werd in Oekraïne een vliegtuig neergehaald waardoor veel Nederlanders om het leven kwamen.

4 uur geleden
8 op 10 vrouwelijke journalisten geïntimideerd of bedreigd

DEN HAAG (ANP) - 82 procent van de vrouwelijke journalisten heeft wel eens te maken gehad met een vorm van intimidatie, bedreiging of agressie. Bijna een derde van hen maakt dit maandelijks mee, zo staat in een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van PersVeilig. Zo zijn vrouwelijke journalisten uitgemaakt voor 'hoer' of 'huppelkut' of kregen ze te horen dat ze "moeten gaan schoonmaken". Het gevolg is dat ze zeggen dat ze bijvoorbeeld hun woorden zorgvuldiger kiezen of niet meer over bepaalde onderwerpen publiceren.

5 uur geleden
Straffen geëist voor vervalsen paspoorten voor zware criminelen

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag bij de rechtbank in Amsterdam een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een taakstraf van 240 uur geëist tegen een 50-jarige vrouw voor het vervalsen van paspoorten voor zware criminelen, onder wie Ridouan Taghi en Naoufal F. Tegen een medeverdachte, die de schakel zou zijn geweest tussen de vrouw en de onderwereld, eiste het OM twee jaar cel.

5 uur geleden
NS heeft 77 aanvragen gekregen voor schaderegeling chroom-6

UTRECHT (ANP) - In de eerste week hebben 77 (oud-)medewerkers van de NS zich gemeld voor de chroom-6-schaderegeling van de spoorwegen. Een woordvoerster van het spoorbedrijf laat dat weten aan het ANP. De gedupeerden hebben gezondheidsproblemen die ze wijten aan blootstelling aan de gevaarlijke stof tijdens hun werk. Alle aanvragen "worden met veel zorg beoordeeld", verzekert de woordvoerster.

6 uur geleden