Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiligheidsadviseur waarschuwt voor Russen

Veiligheidsadviseur waarschuwt voor Russen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse veiligheidsadviseur en Rusland-expert Fiona Hill waarschuwt dat de Russische veiligheidsdiensten zich voorbereiden om zich te bemoeien met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. "De Russische veiligheidsdiensten en hieraan verbonden organisaties maken zich klaar om zich weer in onze verkiezingen te mengen."

Daarvoor noemde ze het gevaarlijk dat meerdere Republikeinen de inmenging in de verkiezingen in 2016 van Rusland onzin noemden en Oekraïne hiervan de schuld geven. "Ik begrijp dat meerdere mensen in deze ruimte het idee hebben dat Rusland zich niet met de verkiezingen heeft bemoeid, maar dat het Oekraïne was. Het is gevaarlijk om deze verhalen verder te vertellen."

Hill zegt dat onenigheid in de binnenlandse politiek niet belangrijker is dan je beschermen tegen buitenlandse mogendheden.

Trump niet geïnteresseerd in oorlog

Hill is de belangrijkste getuige die donderdag wordt gehoord in het onderzoek naar de afzettingsprocedure over een 'quid pro quo'-voorstel dat president Donald Trump aan de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gedaan. Trump zou de militaire steun aan Oekraïne alleen hervatten als Zelenski een onderzoek naar oud-vicepresident Joe Biden en diens zoon zou instellen.

Politiek medewerker David Holmes van de Amerikaanse ambassade in Oekraïne wordt donderdag ook gehoord. Hij zei dat Trump alleen geïnteresseerd was in "grote zaken zoals het onderzoek naar Joe en Hunter Biden". De oorlog in Oost-Oekraïne zou hij niet interessant vinden.

Meer uit Politiek

Bouw hekelt 'krampachtig' kabinet, wil snel begin uitkoop boeren

AMSTERDAM (ANP) - Bouwend Nederland vindt dat het kabinet in het stikstokdossier "onnodig krampachtig reageert" op de monsterzege van de BBB bij de Provinciale Staten-verkiezingen. "Niets staat het kabinet in de weg om te doen waar al lang en breed draagvlak voor is. Ook de BBB is niet tegen de vrijwillige uitkoop van piekbelasters. Dus kabinet, kom zo snel mogelijk met een woest aantrekkelijke regeling en ga uitkopen", zegt een woordvoerder.

22 uur geleden
Farmers Defence Force: Rutte schuift vooruit en doet niets

DEN HAAG (ANP) - "Rutte schuift de stikstofproblematiek vooruit en doet niets. Je kunt er heel weinig mee." Zo reageert Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force (FDF) zaterdag op de boodschap die het kabinet vrijdagavond heeft afgegeven over de stikstofaanpak. "Iedereen zit nu vast", stelt ze.

22 uur geleden
Oppositie ziet onmacht kabinet; 'kabinetscrisis onafwendbaar'

N i e u w bericht, meer informatie in 2e en 5e alinea

1 dag geleden
Jonge Democraten roepen D66 op: rug rechthouden of stekker eruit

DEN HAAG (ANP) - Het stikstofbeleid zoals is afgesproken in het regeerakkoord moet "zonder concessies" worden uitgevoerd, vinden de Jonge Democraten. Als er toch aan wordt gemorreld, moet D66 uit het kabinet stappen.

1 dag geleden
Oppositie ziet onmacht kabinet; 'kabinetscrisis onafwendbaar'

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen reageren uitermate kritisch op de brief en de toelichting daarop van het kabinet over de aanpak van grote dossiers, zoals de stikstofcrisis. GroenLinks-voorman Jesse Klaver ziet "totale onmacht" bij het kabinet. Volgens PVV-leider Geert Wilders is een kabinetscrisis onafwendbaar. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas riep CDA-leider Wopke Hoekstra op nu al een streep in het zand te zetten door 2030 uit het coalitieakkoord te halen, en niet te wachten op de plannen van provincies.

1 dag geleden
CDA kan niet meer leven met stikstofaanpak in coalitieakkoord

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartij CDA kan niet meer leven met de stikstofparagraaf die in het coalitieakkoord staat, zei vicepremier en CDA-leider Wopke Hoekstra vrijdag. Hij wil dat er opnieuw over de paragraaf wordt onderhandeld door de vier coalitiepartijen, "specifiek over 2030".

1 dag geleden
Rutte na overleg: kabinet gaat stikstofaanpak versnellen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft na urenlang beraad afgesproken "versnelling aan te brengen" in het terugbrengen van de stikstofuitstoot. Dat zei premier Mark Rutte vrijdagavond na afloop van het derde overleg in een week tijd over de verkiezingsuitslag in de provincies.

1 dag geleden