Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiligheidsadviseur waarschuwt voor Russen

Veiligheidsadviseur waarschuwt voor Russen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse veiligheidsadviseur en Rusland-expert Fiona Hill waarschuwt dat de Russische veiligheidsdiensten zich voorbereiden om zich te bemoeien met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. "De Russische veiligheidsdiensten en hieraan verbonden organisaties maken zich klaar om zich weer in onze verkiezingen te mengen."

Daarvoor noemde ze het gevaarlijk dat meerdere Republikeinen de inmenging in de verkiezingen in 2016 van Rusland onzin noemden en Oekraïne hiervan de schuld geven. "Ik begrijp dat meerdere mensen in deze ruimte het idee hebben dat Rusland zich niet met de verkiezingen heeft bemoeid, maar dat het Oekraïne was. Het is gevaarlijk om deze verhalen verder te vertellen."

Hill zegt dat onenigheid in de binnenlandse politiek niet belangrijker is dan je beschermen tegen buitenlandse mogendheden.

Trump niet geïnteresseerd in oorlog

Hill is de belangrijkste getuige die donderdag wordt gehoord in het onderzoek naar de afzettingsprocedure over een 'quid pro quo'-voorstel dat president Donald Trump aan de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gedaan. Trump zou de militaire steun aan Oekraïne alleen hervatten als Zelenski een onderzoek naar oud-vicepresident Joe Biden en diens zoon zou instellen.

Politiek medewerker David Holmes van de Amerikaanse ambassade in Oekraïne wordt donderdag ook gehoord. Hij zei dat Trump alleen geïnteresseerd was in "grote zaken zoals het onderzoek naar Joe en Hunter Biden". De oorlog in Oost-Oekraïne zou hij niet interessant vinden.

Meer uit Politiek

Premier Schoof: boycot Hongaarse EU-vergadering per keer bekijken

LUXEMBURG (ANP) - De Nederlandse premier Dick Schoof wil per gelegenheid bekijken of Nederland EU-vergaderingen gaat boycotten die Hongarije organiseert.

11 uur geleden
Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

13 uur geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

15 uur geleden
Kamerleden pleiten voor noodvisums voor journalisten Moscow Times

DEN HAAG (ANP) - De journalisten van de Moscow Times moeten noodvisums krijgen nu de kritische onlinekrant als "ongewenste organisatie" is aangemerkt door de Russische autoriteiten, vinden Kamerleden van D66, VVD, CDA, SP, PvdD en Volt. Zij hebben hier Kamervragen over gesteld aan de ministers Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) en Marjolein Faber (Asiel en Migratie).

16 uur geleden
Eurocommissaris Hoekstra krijgt uitbreiding van zijn taak

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra krijgt er tijdelijk een taak bij. De portefeuille 'Transport' wordt toegevoegd aan zijn functie als Klimaatcommissaris. Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft dat beslist omdat de Eurocommissaris voor Transport, Adina Valean, met haar taak stopt.

21 uur geleden
Minister Wiersma van Landbouw begint charmeoffensief in Brussel

BRUSSEL (ANP) - Minister Femke Marije Wiersma van Landbouw begint met een "charmeoffensief" in Brussel, heeft ze gezegd bij aankomst van haar eerste vergadering met haar collega-ministers van Landbouw uit de 27 EU-lidstaten.

22 uur geleden
Adema: gepolst door Van der Plas om opnieuw minister te worden

AMERSFOORT (ANP) - Oud-landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie) zegt dat hij door BBB-leider Caroline van der Plas "informeel gepolst" is om opnieuw minister te worden. Dat was wel al voor de Tweede Kamerverkiezingen, geeft Adema aan in een interview in het Nederlands Dagblad.

1 dag geleden