Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VeiligheidNL: alleen verlagen van geluidsgrens is niet genoeg

VeiligheidNL: alleen verlagen van geluidsgrens is niet genoeg

AMSTERDAM (ANP) - Het is niet genoeg om alleen het maximale versterkte geluidsniveau te verlagen naar 100 decibel. Mensen moeten ook oordoppen dragen om het geluid verder te dempen, zegt het kenniscentrum VeiligheidNL.

De grens voor het geluid bij versterkte optredens staat nu op 103 decibel. De Gezondheidsraad adviseert om de grens te verlagen, omdat dit bijdraagt "aan het verminderen van het risico op gehoorschade". Daarnaast raadt de raad aan om door te gaan met bijvoorbeeld het stimuleren van gehoorbescherming.

VeiligheidNL is het eens met het advies. "Reductie van dit maximale geluidsniveau leidt tot een directe verminderde belasting op het gehoor en draagt daarmee bij aan de preventie van gehoorschade", aldus het centrum. Dat voegt toe: "Daar waar het kan moet dit advies zeker opgevolgd worden, maar alleen deze eventuele verlaging is onvoldoende." Oordoppen of andere manieren om de oren te beschermen, moeten het geluid met minstens 12 decibel verlagen.

VeiligheidNL wil ook dat de oren van kinderen standaard worden gecontroleerd wanneer ze tussen 11 en 15 jaar zijn. Dan kan gehoorschade vroeg worden gevonden en kunnen kinderen voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat hun klachten erger worden.

Meer uit Binnenland

Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

35 minuten geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

2 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

4 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

4 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

6 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

7 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

8 uur geleden