Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veertien doden en een zwaargewonde door ongeluk met kabelbaan

Veertien doden en een zwaargewonde door ongeluk met kabelbaan

TURIJN (ANP/AFP) - Veertien mensen zijn zondag om het leven gekomen door een ongeluk met een kabelbaan bij het Lago Maggiore in Noord-Italië. Een kind ligt zwaargewond in het ziekenhuis in Turijn en verkeert nog in levensgevaar. Alle slachtoffers zijn geborgen of naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats bij de kabelbaan van het dorpje Stresa naar de plaats Mottarone. Een kabel zou het hebben begeven, waardoor de cabine zo'n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden stortte. De kabelbaan gaat in twintig minuten tot een hoogte van 1492 meter. De plek waar de cabine neerstortte is lastig toegankelijk doordat het een beboste en bergachtige omgeving is.

De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen van 5 en 9 jaar oud werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is aan zijn verwondingen overleden.

Premier Mario Draghi en president Sergio Mattarella hebben met "grote droefheid" kennis genomen van het ongeluk. De Italiaanse regering zegt dat wordt onderzocht of de controles die in het verleden zijn uitgevoerd goed genoeg waren.

In het nabijgelegen Stresa waren mensen emotioneel na het ongeluk. Een 27-jarige studente zegt dat ze een uur voor het ongeluk met de kabelbaan was gegaan. "Wij merkten niets van een mogelijk defect." Volgens een lokale restauranteigenaar wordt de kabelbaan goed onderhouden. "Daar is veel geld ingestopt."

Meer uit Buitenland

VN-stemming over klimaatadvies Internationaal Gerechtshof

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties (VN) stemmen woensdag over een voorstel om het Internationaal Gerechtshof te vragen om advies over het tegengaan van klimaatverandering. De stemming in de Algemene Vergadering wordt gehouden op verzoek van eilandstaat Vanuatu, dat wordt bedreigd door de zeespiegelstijging. De verwachting is dat er genoeg steun voor het plan is. Europese landen, waaronder ook Nederland, steunen de resolutie.

24 minuten geleden
Biden hoopt dat Netanyahu afziet van juridische hervormingen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zegt te hopen dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu afziet van de voorgenomen juridische hervormingen die tot protesten in Israël en een politieke crisis binnen zijn regering hebben geleid. "Zoals meerdere bondgenoten van Israël maak ik me grote zorgen", zei Biden. "Ze kunnen niet doorgaan op deze weg, en dat heb ik min of meer duidelijk gemaakt.' Na enig aandringen door journalisten zei Biden: 'Ik hoop dat hij (Netanyahu) ervan afziet."

3 uur geleden
Biden: Poetins plan voor kernwapens in Belarus 'gevaarlijke praat'

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft het zaterdag aangekondigde plan van de Russische president Vladimir Poetin om kernwapens in buurland Belarus te plaatsen bestempeld als "gevaarlijke" praat. "Dit is een gevaarlijke manier van praten en het is zorgwekkend", zei Biden.

3 uur geleden
Aardbeving met kracht van 4.7 gevoeld op Aruba

ORANJESTAD (ANP) - Een aardbeving met een kracht van 4.7 en een epicentrum in Venezuela, is dinsdag door veel Arubanen gevoeld. De nieuwszender 24ora meldt dat veel mensen op het eiland naar de zender hebben gebeld over trillingen die ze voelden.

6 uur geleden
Schutter Nashville werd behandeld voor 'emotionele stoornis'

NASHVILLE (ANP/RTR) - De schutter die maandagochtend (lokale tijd) op een christelijke basisschool in Nashville drie kinderen en drie volwassenen doodschoot was onder behandeling voor een "emotionele stoornis", maakte politiechef John Drake dinsdag bekend. De 28-jarige Audrey Hale was daarnaast in het bezit van zeven vuurwapens die legaal waren verkregen. Daarvan werden er drie gebruikt tijdens de aanslag.

6 uur geleden
Prins Harry in rechtbank: familie heeft informatie achtergehouden

LONDEN (ANP) - De Britse koninklijke familie heeft informatie achtergehouden voor prins Harry. Dat beweerde de Britse prins dinsdag in de rechtbank van Londen, waar hij samen met enkele andere bekende Britten tegenover uitgever Associated Newspapers staat.

7 uur geleden
Ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump

WASHINGTON (ANP) - Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

8 uur geleden