Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veerman herpakt zich na vroege wissel en kan op EK weer lachen

Veerman herpakt zich na vroege wissel en kan op EK weer lachen

MÜNCHEN (ANP) - Joey Veerman kon precies een week na zijn pijnlijke wissel op het EK weer lachen. De middenvelder van PSV viel in de achtste finale tegen Roemenië (3-0 winst) halverwege de tweede helft in en maakte bijna een doelpunt. "Met een curve had die bal er in gemoeten, maar dat gebeurde helaas niet. Ik ben blij dat ik weer minuten mocht maken en dat het EK voor mij nog niet is afgelopen", vertelde hij in de catacomben van de Allianz Arena in München.

Veerman startte in de eerste groepswedstrijd tegen Polen in de basis, maar kon niet imponeren. Na zijn wisselbeurt tegen de Fransen, deed Ronald Koeman in het laatste groepsduel met Oostenrijk toch weer een beroep op de Volendammer. Zo'n beetje alles ging mis bij Veerman, waarna de bondscoach hem al in de 35e minuut naar de kant haalde.

Bijna iedereen had de dagen na dat duel een mening over Veerman. De international was het liefst gelijk weer het veld opgestapt om het slechte gevoel zo snel mogelijk van zich af te spelen. Dat kon echter niet. Zoals gebruikelijk traint Koeman de dag na een wedstrijd met de reserves. Weer een dag later kreeg de gehele selectie vrijaf, omdat de achtste finale tegen Roemenië pas dinsdag was.

'Schakel alles uit'

"Het is fijn om snel weer het veld op te gaan. Nu zat je er wel twee dagen aan te denken natuurlijk", aldus Veerman, die niet met een ander gevoel trainde. "Eigenlijk was het de eerste training daarna alweer goed. Dat is ook de enige manier om er weer bovenop te komen. Door volle bak te trainen en de knop om te zetten. Zo simpel is het."

Veerman zegt zich bewust te hebben afgesloten voor reacties van mensen. "Wat er allemaal is gezegd en geschreven, heb ik niet voorbij zien komen. Ik heb voor mezelf gezegd: ik schakel gewoon alles uit. Het was gewoon meer voor mijzelf, dat ik het beter wil doen."

'Groeien'

Koeman steunde zijn middenvelder en maakte hem duidelijk dat zijn EK nog niet voorbij is. "De trainer zei voor de wedstrijd tegen Roemenië dat ik 'ready' moest zijn, dat hij op mij rekende. Dan zorg je gewoon dat je er klaar voor bent", zei Veerman, die bij zijn invalbeurt geen extra spanning voelde. "Toen ik in het veld kwam, stonden we met 1-0 voor. Je zag dat we kansen kregen als we de bal snel rond lieten gaan. Dan kun je wel crossballen en ballen achter de laatste lijn gaan geven, maar dat heeft de wedstrijd op dat moment niet nodig. De wedstrijd had 'rust' nodig."

Veerman ziet het vertrouwen bij Oranje na het zwakke optreden tegen Oostenrijk toenemen. "We hebben tegen Roemenië veel kansen gecreëerd en goed spel laten zien. Ik denk wel dat we groeien in het toernooi."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

11 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

12 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden