Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veerkrachtig Feyenoord verkleint achterstand op PSV tot 7 punten

Veerkrachtig Feyenoord verkleint achterstand op PSV tot 7 punten

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van de eerste nederlaag van PSV in de Eredivisie. De Rotterdammers versloegen FC Utrecht in de Kuip met 4-2 en hebben nu nog 7 punten minder dan de koploper uit Eindhoven. Feyenoord keek na 35 minuten tegen een achterstand van twee doelpunten verschil aan, maar toonde daarna veerkracht.

Na dit weekeinde staan nog zeven speelronden op het programma. Feyenoord gaat donderdag op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam en ontvangt volgende week zondag rivaal Ajax.

FC Utrecht, dat dit jaar alleen bij Ajax verloor en als nummer 8 volop meedoet in de strijd voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal, kende een droomstart. Othmane Boussaid kreeg de bal na een hoekschop voor zijn voeten en schoot van afstand laag in de hoek raak.

Beter

Feyenoord was daarna beter, maar liet enkele mogelijkheden onbenut. FC Utrecht was veel efficiënter. Na een pass achter de verdediging van Jens Toornstra tikte Quilindschy Hartman de Deen Niklas Vesterlund onderuit. Hartman kreeg een gele kaart kreeg en moest zich met een blessure laten vervangen. Sam Lammers benutte de strafschop: 0-2.

Het elftal van trainer Arne Slot stond daarmee voor een zware opgave. Dankzij Igor Paixão verkleinde Feyenoord de achterstand nog voor rust. De Braziliaan schoot in de 36e minuut van afstand prachtig raak. Het was dit seizoen al het vierde doelpunt van buiten het zestienmetergebied van Paixão.

Snelle ingooi

Feyenoord drukte FC Utrecht na rust ver na achteren. De van een blessure herstelde Calvin Stengs verving de tegenvallende Ramiz Zerrouki. Het duurde tot de 65e minuut voordat de thuisploeg langszij kwam. Bart Nieuwkoop kopte via Utrecht-speler Oscar Fraulo raak (2-2).

David Hancko sloeg niet veel later toe toen hij de bal na een snelle ingooi voor zijn voeten kreeg en hard in de rechterbovenhoek schoot. Invaller Leo Sauer zorgde daarna via een snelle counter ook nog voor de 4-2.

Meer uit Voetbal

Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

3 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

3 uur geleden
Dortmund verslaat PSG in halve finale Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft het thuisduel met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League gewonnen. Niclas Füllkrug tekende voor de enige treffer (1-0). De return staat voor komende dinsdag in Parijs op het programma.

3 uur geleden
Bayer Leverkusen in halve finale tegen AS Roma uit op revanche

ROME (ANP/AFP) - Bayer Leverkusen is donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma uit op revanche. Beide clubs stonden vorig seizoen in hetzelfde toernooi ook tegenover elkaar in de halve eindstrijd en toen bereikte AS Roma de finale.

4 uur geleden
Van Bronckhorst nog niet gepolst voor terugkeer bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Giovanni van Bronckhorst is nog niet benaderd door Feyenoord voor een terugkeer als hoofdtrainer. "Er speelt op dit moment niks", zei hij vlak voor het duel tussen Borussia Dortmund en PSG bij RTL 7.

5 uur geleden
Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

SITTARD (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn er opnieuw niet in geslaagd de landstitel veilig te stellen. Het elftal van coach Joran Pot verloor met 2-0 bij Fortuna Sittard en zag nummer 2 Ajax kort voor tijd PSV met 2-1 verslaan. Met nog één speelronde te gaan, is de voorsprong van FC Twente op Ajax nog 2 punten.

5 uur geleden
Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

6 uur geleden