Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel vluchten geschrapt op vliegveld Parijs door staking

Veel vluchten geschrapt op vliegveld Parijs door staking

PARIJS (ANP) - Vliegveld Charles de Gaulle in Parijs, de grootste luchthaven van Frankrijk, moet zaterdagochtend en -middag een op de vijf vluchten annuleren, zeggen de Franse luchtvaartautoriteiten. Het personeel van de luchthaven staakt opnieuw voor een hoger loon.

De staking heeft geen gevolgen voor het vliegverkeer naar Nederland. Er is weliswaar een geplande vlucht geschrapt voor zaterdag, maar die annulering was al eerder gedaan, passagiers waren al op de hoogte en het schrappen had niets te maken met de werkonderbreking, zegt een woordvoerder van KLM.

Het personeel dat met de actie meedoet wil een algehele loonsverhoging van 6 procent met terugwerkende kracht tot begin dit jaar. De werkgevers hebben 3 procent geboden. Afhandelaars op de luchthaven wijzen erop dat het internationale vliegverkeer weer aantrekt en dat de werknemers te maken krijgen met stijgende kosten voor het levensonderhoud. De werkonderbrekingen zaterdag volgen op eerdere stakingen die vakbond CGT de hele maand juni al organiseerde.

Personeelstekorten

Als niet wordt ingegaan op de eisen van de vakbonden staan er al acties gepland in het weekend van 9 en 10 juli wanneer de schoolvakanties in Frankrijk beginnen.

De uitval van vluchten weegt extra zwaar op het Europese vliegverkeer. Veel luchthavens kampen met zulke grote personeelstekorten dat soms lange wachtrijen ontstaan en vluchten moeten worden geschrapt. Onder andere Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd de toestroom van reizigers in te perken, onder andere wegens een gebrek aan beveiligers.

Meer uit Buitenland

Trump onderzocht voor schending Spionagewet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

36 minuten geleden
WSJ: 'topgeheime' documenten gevonden bij inval in huis Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - De FBI heeft tijdens de doorzoeking van het landgoed van Donald Trump in Florida documenten aangetroffen die als "topgeheim" waren gemarkeerd, meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant ging het om elf verzamelingen documenten.

1 uur geleden
Eerste graanschip voor Afrika in Oekraïense haven sinds invasie

KIEV (ANP/RTR) - Het eerste graanschip naar Afrika sinds de Russische invasie van Oekraïne is vrijdag aangemeerd in de haven van Pivdennyi, ten noordoosten van Odessa. "Het vrachtschip Brave Commander is aangekomen in de zeehaven van Pivdennyi. Zeer binnenkort zal (Oekraïens) graan worden geleverd aan Ethiopië", schrijft de Oekraïense minister Oleksandr Koebrakov van Infrastructuur op Twitter.

2 uur geleden
Actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald en overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is van de beademing gehaald. Dat laat een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, weten, meldt The Guardian. Heche werd 53 jaar.

2 uur geleden
Hof regio Donetsk berecht weer buitenlandse krijgsgevangenen

MOSKOU/DONETSK (ANP) - Het gerechtshof in de pro-Russische Oost-Oekraïense regio Donetsk berecht volgens Russische media maandag opnieuw buitenlanders die "als huurling of terrorist" aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten zouden hebben deelgenomen aan de oorlog in het land. Het gaat volgens meldingen van het hof om drie Britten (John Harding, Andrew Hill en Dylan Healy), een Kroaat (Vekoslav Prebeg) en een Zweed (Matthias Gustavsson).

3 uur geleden
Vermaarde schrijver Salman Rushdie neergestoken in staat New York

NEW YORK (ANP) - De vermaarde schrijver Salman Rushdie is neergestoken vlak voor een lezing die hij zou geven in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Ooggetuigen melden dat hij op het podium werd behandeld en later, weliswaar met hulp, in staat was lopend het podium te verlaten. Over de dader die het podium bestormde is nog niets bekend. Hij is wel aangehouden.

5 uur geleden
Waterpeil in de Rijn op 'kritiek niveau' door extreme droogte

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Door de extreme droogte is het waterpeil in de Rijn ter hoogte van het Duitse plaats Kaub, tussen Koblenz en Mainz, gezakt tot 40 centimeter. Dat geldt volgens het Duitse Federale Instituut voor Hydrologie als een kritiek niveau voor commerciële scheepvaart.

6 uur geleden