Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel vertraging op vakantieroutes in het buitenland

Veel vertraging op vakantieroutes in het buitenland

DEN HAAG (ANP) - De vertragingen op de vakantieroutes in Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk beginnen zaterdagochtend al flink op te lopen, meldt de ANWB. De extra reistijd kan oplopen tot een paar uur.

In Frankrijk is het Zwarte Zaterdag. Daar moeten vakantiegangers rekenen op extra reistijd op de A10 Parijs naar Bordeaux, en op de A75 tussen Parijs en Clermont-Ferrand. De vertraging op de Autoroute du Soleil van Lyon tot Orange bedraagt ruim twee uur.

Het wordt op Zwarte Zaterdag niet alleen heel druk door vakantiegangers, maar ook door terugkomers. Ook Duitsland rekent op files, omdat in een aantal deelstaten vrijdag de zomervakantie is begonnen, terwijl die in andere regio's juist voorbij is. Verder gaan meer mensen vanwege corona bij voorkeur met de auto op pad.

Oostenrijk

In Italië is de route vanuit Oostenrijk via de A22 erg druk. In Duitsland is veel vertraging op de route Würzburg-Neurenberg-München-Salzburg. Grootste knelpunt is Oostenrijk is de Tauner Autobahn van Salzburg naar Villach.

Vrijdag was het ook al behoorlijk vol op de Europese wegen. In Frankrijk stond ruim 1000 kilometer file op de snelwegen. De ANWB heeft de indruk dat veel vakantieverkeer vrijdag al is vertrokken naar de buitenlandse bestemming om de ergste drukte op Zwarte Zaterdag voor te zijn. Ook de Franse verkeersdienst had al geadviseerd om niet zaterdag, maar zondag pas de weg op te gaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Rutte: klimaatmiljarden ook voor volgend jaar niet genoeg

DEN HAAG (ANP) - De 6,8 miljard euro die dit demissionaire kabinet volgend jaar investeert in maatregelen die uitstoot van CO2 moeten verminderen, is niet genoeg om de klimaatdoelen te halen, zegt premier Mark Rutte. Zelfs voor volgend jaar is meer nodig, verwacht hij. "Daar zal dus óf een volgend kabinet, óf nog dit kabinet als het er niet op tijd is, in overleg met de Kamer, aan moeten werken met een aanpassing van de begroting."

22 minuten geleden
Ruim 1800 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt verder

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 1841 positieve coronatests geregistreerd. Voor een donderdag is dat het laagste aantal sinds 1 juli. Daardoor daalt het gemiddelde voor de dertiende dag op rij. Wel kwamen er twaalf meldingen van sterfgevallen, het hoogste aantal in meer dan drie weken tijd, maar hier kunnen mensen bij zijn die al langer geleden aan corona zijn gestorven.

42 minuten geleden
Advocaten spannen kort geding aan tegen coronapas

DEN HAAG (ANP) - Advocaten uit Breda ondernemen juridische stappen tegen de invoering van de coronapas. Ze hebben een kort geding aangespannen tegen de Staat. De rechtbank Den Haag buigt zich dinsdag om 13.00 over de zaak.

43 minuten geleden
FNV Zorg: 'grootste staking ooit' in academische ziekenhuizen

DEN HAAG (ANP) - Duizenden medewerkers van zeven universitaire medische centra (umc’s) in het land leggen op dinsdag 28 september voor 24 uur het werk neer, meldt FNV Zorg.

1 uur geleden
Eerste mensen kunnen op 7 oktober derde coronaprik krijgen

BILTHOVEN (ANP) - In het begin van oktober kunnen de eerste gevaccineerde mensen een extra prik tegen het coronavirus krijgen. De uitnodigingen gaan vanaf 6 oktober de deur uit. Op 7 oktober kunnen de eerste uitgenodigde mensen terecht bij een vaccinatielocatie van een GGD.

1 uur geleden
Commissie onderzoekt wat mensen nodig hebben om rond te komen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat een commissie instellen die moet onderzoeken hoeveel geld mensen nodig hebben om rond te kunnen komen. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt had om zo'n commissie gevraagd. Volgens demissionair premier Mark Rutte kan mede aan de hand van de bevindingen van die commissie later het debat gevoerd worden of het sociaal minimum zoals het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat vaststelt moet worden aangepast.

2 uur geleden
Vanaf zaterdag verruimde openingstijden Testen voor Toegang

LEUSDEN (ANP) - De openingstijden van de testlocaties van Testen voor Toegang worden komende tijd verruimd. Stichting Open Nederland - de organisatie achter Testen voor Toegang - verwacht vanaf komend weekend een toename van de testvraag.

2 uur geleden