Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel verpleeghuisbewoners België besmet met coronavirus

Veel verpleeghuisbewoners België besmet met coronavirus

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische autoriteiten hebben de afgelopen dagen bijna 11.000 coronatests afgenomen in verpleeghuizen. Daar bleek 20 procent van de geteste bewoners en 14 procent van de medewerkers besmet te zijn met het virus.

De overheid liet sinds 10 april ruim 5200 bewoners en bijna 5700 personeelsleden van zogenoemde woonzorgcentra testen op het virus. In 1837 gevallen bleek sprake te zijn van een coronabesmetting. In de instellingen wonen ouderen die vanwege hun leeftijd extra kwetsbaar zijn.

In verpleeghuizen overleden de afgelopen 24 uur 179 mensen die Covid-19 hadden of bij wie dat wordt vermoed. Ziekenhuizen hebben melding gemaakt van 103 sterfgevallen, bericht VRT Nieuws. Ook overleed nog iemand op een andere locatie.

Het landelijke dodental door de uitbraak van het virus staat inmiddels op 4440. Ruim 1200 coronapatiënten liggen op de intensive care, bijna 890 van hen aan de beademing.

De Belgische autoriteiten kondigden vorige maand een lockdown af om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Er wordt woensdag gepraat over verlenging van de maatregelen.

Meer uit Buitenland

Tientallen doden door brand in migrantenopvang Mexico

CIUDAD JUÁREZ (ANP/AFP/RTR) - Een brand in een migrantencentrum in Mexico heeft ongeveer veertig mensen het leven gekost. In de opvang, vlak bij de grens met de Verenigde Staten, zaten bijna zeventig mannen uit Centraal- en Zuid-Amerika, aldus de autoriteiten.

53 minuten geleden
EU eens over aanpak 'economische chantage' door landen als China

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet kunnen terugslaan als landen als China en Rusland lidstaten onder druk zetten door bijvoorbeeld hun handel af te knijpen, zijn EU-landen en het Europees Parlement overeengekomen. De nieuwe wapens tegen "economische chantage" zijn eerst en vooral bedoeld zodat andere mogendheden zulke praktijken uit hun hoofd zetten.

1 uur geleden
Belarus wil zichzelf beschermen met opslag Russische kernwapens

MINSK (ANP/RTR) - Belarus zegt tactische kernwapens van Rusland te gaan huisvesten omdat het zichzelf daarmee wil beschermen voor het Westen. Het land voelt zich naar eigen zeggen tot de samenwerking gedwongen vanwege de economische en politieke druk die het de afgelopen 2,5 jaar heeft ervaren van de Verenigde Staten, NAVO-lidstaten en de Europese Unie.

2 uur geleden
Frankrijk zet 13.000 agenten in op nieuwe protestdag

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - De Franse regering zet dinsdag 13.000 agenten in vanwege de protestdag die wordt gehouden tegen de pensioenplannen. Dat is het grootste aantal sinds het uitbreken van de demonstraties, aldus binnenlandminister Gérald Darmanin. Ongeveer 5500 agenten zijn actief in Parijs.

4 uur geleden
Onderzoekers tonen aan: minder huismussen in tuin met pesticiden

BRIGHTON (ANP) - Huismussen zijn minder te vinden in tuinen waarin pesticiden worden gebruikt. Over het algemeen ging het om zo'n 12 procent minder huismussen in tuinen met pesticiden, zien onderzoekers van de University of Sussex in het Verenigd Koninkrijk.

5 uur geleden
Amnesty: Westen heeft dubbele standaard voor mensenrechten

LONDEN (ANP/DPA) - Westerse landen houden er twee standaarden op na als het gaat om de schending van mensenrechten in de wereld, vindt Amnesty International. "De krachtige westerse reactie op de Russische invasie in Oekraïne staat in schril contrast met het gebrek aan actie als het gaat om schendingen door bondgenoten in landen als Israël, Saudi-Arabië en Egypte", schrijft de mensenrechtenorganisatie in haar jaarverslag.

7 uur geleden
Kapot ruimteschip keert zonder bemanning terug van ISS naar aarde

BAJKONOER (ANP) - Een ruimtevaartuig dat vorig jaar beschadigd raakte door de inslag van wat ruimtegruis, keert dinsdag terug van het internationale ruimtestation ISS naar de aarde. Aan boord zitten geen bemanningsleden. De ruimtevaarders die met het vaartuig hadden moeten terugkeren, blijven een halfjaar langer in het ISS en gaan dan met vervangend vervoer terug.

10 uur geleden