Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel verpleeghuisbewoners België besmet met coronavirus

Veel verpleeghuisbewoners België besmet met coronavirus

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische autoriteiten hebben de afgelopen dagen bijna 11.000 coronatests afgenomen in verpleeghuizen. Daar bleek 20 procent van de geteste bewoners en 14 procent van de medewerkers besmet te zijn met het virus.

De overheid liet sinds 10 april ruim 5200 bewoners en bijna 5700 personeelsleden van zogenoemde woonzorgcentra testen op het virus. In 1837 gevallen bleek sprake te zijn van een coronabesmetting. In de instellingen wonen ouderen die vanwege hun leeftijd extra kwetsbaar zijn.

In verpleeghuizen overleden de afgelopen 24 uur 179 mensen die Covid-19 hadden of bij wie dat wordt vermoed. Ziekenhuizen hebben melding gemaakt van 103 sterfgevallen, bericht VRT Nieuws. Ook overleed nog iemand op een andere locatie.

Het landelijke dodental door de uitbraak van het virus staat inmiddels op 4440. Ruim 1200 coronapatiënten liggen op de intensive care, bijna 890 van hen aan de beademing.

De Belgische autoriteiten kondigden vorige maand een lockdown af om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Er wordt woensdag gepraat over verlenging van de maatregelen.

Meer uit Buitenland

Prinses Catherine met zus en dochter op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zondagmiddag samen met haar zus Pippa en dochter Charlotte naar Wimbledon gekomen. Eerder was al aangekondigd dat de prinses van Wales de finale van het mannenenkelspel zou bijwonen.

34 minuten geleden
Secret Service ontkent afwijzing verzoek extra beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP) - De Secret Service ontkent dat een recent verzoek om de beveiliging rondom oud-president Donald Trump op te schroeven, is afgewezen. Deze Amerikaanse veiligheidsdienst is verantwoordelijk voor de bescherming van hoogstaande politieke figuren.

1 uur geleden
Actrice Shannen Doherty overleden op 53-jarige leeftijd

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Shannen Doherty is zaterdag overleden op 53-jarige leeftijd. Dat meldt Leslie Sloane, de publicist van de actrice zondag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Doherty leed al jaren aan kanker.

1 uur geleden
Belgische premier De Croo noemt aanslag op Trump 'onaanvaardbaar'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump "schokkeert" en is "onaanvaardbaar", zegt de Belgische premier Alexander De Croo zondag in een verklaring tegen Belgische media.

1 uur geleden
Trump kijkt uit naar toespraak op Republikeinse conventie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt uit te kijken naar zijn toespraak in Wisconsin, waar vanaf maandag de Republikeinse conventie wordt gehouden. "Het is nu belangrijker dan ooit dat we verenigd blijven en ons ware karakter als Amerikanen tonen, sterk en vastberaden", aldus Trump in een bericht op Truth Social.

1 uur geleden
Campagne van Trump schroeft beveiliging op na moordaanslag

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het campagneteam van Donald Trump gaat de beveiliging op de campagnekantoren opschroeven na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president. Dit is bekendgemaakt in een memo aan de medewerkers, schrijft de nieuwssite Politico. De memo is gericht aan medewerkers in Washington en West Palm Beach in Florida.

2 uur geleden
Medeleven uit Spanje voor slachtoffers aanslag op Trump

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez en het koningspaar hebben hun medeleven uitgesproken na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. "Geweld en haat horen niet thuis in een democratie", benadrukt Sánchez op X. De premier wenst Trump en de twee andere gewonden een spoedig herstel toe. Ook condoleert hij de familie van de doodgeschoten toeschouwer.

2 uur geleden