Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel steun voor nieuwe Italiaanse premier Draghi in Senaat

Veel steun voor nieuwe Italiaanse premier Draghi in Senaat

ROME (ANP/DPA) - De nieuwe Italiaanse premier Mario Draghi heeft een eerste vertrouwensstemming overleefd in het parlement. Zijn nieuwe regering kreeg daar woensdagavond laat de steun van het overgrote deel van de senatoren: 262 stemden voor, 40 tegen.

De uitkomst van de stemming komt niet als een verrassing. De voormalige topman van de Europese Centrale Bank moet een regering van nationale eenheid gaan leiden. Die wordt gesteund door zowel linkse als rechtse partijen, van de Forza Italia van oud-premier Berlusconi tot de grote protestpartij Vijfsterrenbeweging (M5S).

Draghi moet ook donderdag nog een horde nemen in het parlement. Dan moet ook de Kamer van Afgevaardigden nog stemmen over zijn regering. Die krijgt te maken met zowel een economische crisis als de coronacrisis. De tweede stemming in het parlement wordt gezien als een formaliteit.

De nieuwe premier hield woensdag alvast een speech waarin hij zijn beleidsplannen presenteerde. Draghi wil onder meer sneller gaan vaccineren en de economie hervormen.

Meer uit Buitenland

Japanner omgekomen in Oekraïne die voor Rusland vocht

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is vorige maand mogelijk voor de eerste keer een Japanse staatsburger omgekomen terwijl hij er aan de zijde van Rusland vocht, heeft de Japanse regering dinsdag bekendgemaakt.

17 minuten geleden
Harris heeft genoeg steun van gedelegeerden voor nominatie

WASHINGTON (ANP) - Vicepresident Kamala Harris heeft maandag genoeg gedelegeerden achter zich geschaard om de Democratische presidentiële nominatie binnen te halen, zegt haar campagneteam aan persbureau Reuters. Daarmee neemt de oud-hoofdaanklager van Californië het zo goed als zeker op tegen Donald Trump in de presidentsverkiezing op 5 november.

1 uur geleden
Biden dinsdag terug naar Witte Huis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden keert dinsdag terug naar het Witte Huis, na bijna een week in zijn persoonlijke residentie waar hij herstelde van covid en voor het eerst sinds hij zijn herverkiezingscampagne staakte.

3 uur geleden
Democratische partij belooft uiterlijk 7 augustus presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - Uiterlijk 7 augustus, nog voor de Democratische partijconventie, wordt duidelijk wie de nieuwe presidentskandidaat van de partij wordt. Dat zei de voorzitter van het partijbestuur Jaime Harrison maandagavond.

3 uur geleden
VS waarschuwen voor samenwerking Rusland en China bij Noordpool

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Ministerie van Defensie waarschuwt voor toenemende samenwerking tussen Rusland en China in het Noordpoolgebied, nu klimaatverandering de regio ontsluit voor grotere concurrentie over maritieme routes en hulpbronnen. Dat zegt het Pentagon in een nieuw beleidsdocument.

4 uur geleden
Harris wil van recht op abortus prioriteit maken in campagne

WASHINGTON (ANP) - Kamala Harris wil in haar komende kiescampagne prioriteit geven aan het recht op abortus, strengere wapenwetgeving en het versterken van de middenklasse. Dat zei de Amerikaanse vicepresident tijdens een toespraak in haar campagnehoofdkwartier.

6 uur geleden
Ik ga campagne voeren voor Harris, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - Joe Biden gaat campagne voeren voor vicepresident Kamala Harris en heeft zijn campagnestaf opgeroepen om haar te steunen als Democratische kandidaat voor de verkiezingen in november. Dat zei de Amerikaanse president in een telefoongesprek met zijn team maandag, dat voor iedereen was te horen voorafgaand aan een speech van Harris.

6 uur geleden