Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel schade aangericht tijdens Haagse jaarwisseling

Veel schade aangericht tijdens Haagse jaarwisseling

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de afgelopen jaarwisseling is in Den Haag voor bijna 764.000 euro schade aangericht. Het gaat vooral om beschadigde afvalbakken, bankjes en afvalcontainers. Die schade bedraagt in totaal ruim een half miljoen euro. Daarnaast zijn "opvallend veel parkeerautomaten vernield", aldus de gemeente, goed voor een schadepost van meer dan twee ton. Ook zijn 190 bus- en tramhaltes in Den Haag beschadigd.

Het totaalbedrag, 763.882 euro, gaat over de hele periode van 1 december tot en met 1 januari. De meeste schade, van ruim een half miljoen euro, werd aangericht op 31 december en 1 januari. Zo werd op die dagen voor meer dan vier ton aan afvalbakken, bankjes en speeltoestellen vernield. Een jaar eerder was dat net geen twee ton. De schade aan parkeerautomaten in heel december steeg van 147.000 euro naar ruim 211.000 euro.

De Haagse hulpdiensten hadden het volgens de gemeente erg druk. De brandweer moest in de nacht van oud en nieuw 569 keer uitrukken. Dat is 25 procent meer dan een jaar eerder. De politie kreeg bijna 300 meldingen, iets meer dan vorig jaar, en hield 44 mensen aan, iets minder dan vorig jaar. Hulpverleners waren 26 keer slachtoffer van geweld. Een jaar eerder gebeurde dat 24 keer.

Voor het eerst in jaren kregen de buurten Scheveningen en Duindorp geen toestemming om vreugdevuren op hun stranden te bouwen. Dat leidde begin december tot rellen. Mensen gooiden vuurwerkbommen naar agenten en journalisten. Bij huiszoekingen vonden agenten honderden kilo's illegaal vuurwerk. Waarnemend burgemeester Johan Remkes wil in zulke gevallen huizen kunnen sluiten. "Als er in een woning handelsvoorraden drugs gevonden worden, dan mag ik zo’n pand sluiten. Ik wil ervoor ijveren om voor de jaarwisseling wettelijk geregeld te hebben dat dit ook mogelijk wordt als iemand een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in huis heeft", zegt Remkes in een interview met het AD.

Meer uit Binnenland

Evacuaties en lichtgewonde door explosie bij woning Spijkenisse

SPIJKENISSE (ANP) - Door een explosie bij een woning aan de Lisstraat in Spijkenisse is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand lichtgewond geraakt. Het slachtoffer kreeg glas in een voet en is door ambulancepersoneel behandeld. Twee andere mensen moesten worden nagekeken omdat ze bij de ontploffing rook hadden ingeademd. Er ontstond geen brand, maar de politie spreekt van "een flinke explosie". Zo'n veertien bewoners van naastgelegen woningen zijn geëvacueerd en worden in de buurt opgevangen, terwijl bouw- en woningtoezicht de veiligheid van de huizen controleert, zegt een woordvoerster van de politie.

56 minuten geleden
Nieuwe maximumsnelheid in grootste deel van Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam geldt vanaf deze vrijdag op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden. Een team van 112 mensen trekt in de nacht van donderdag op vrijdag langs alle borden om die stickers te verwijderen. Vanaf dat moment geldt dan de nieuwe snelheid.

58 minuten geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak tegen complotdenker Huig Plug

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen de bekende complotdenker Huig Plug uit Katwijk en twee medeverdachten. Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, tegen hem geëist.

59 minuten geleden
Scholen hebben weer Paarse Vrijdag

AMSTERDAM (ANP) - Op scholen in het hele land is het weer Paarse Vrijdag, de jaarlijkse actiedag in samenwerking met lhbti+-belangenbehartiger COC Nederland en de leerlingengroepen aangesloten aan de GSA, de Gender & Sexuality Alliance. Volgens het COC doen elk jaar meer dan duizend middelbare scholen en mbo's mee aan de dag ter ondersteuning van de genderdiversiteit en seksuele diversiteit, maar haken ook steeds meer basisscholen aan.

1 uur geleden
Nabestaanden Carlo krijgen woord in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Op de vierde zittingsdag van het hoger beroep van de Mallorcazaak krijgen de nabestaanden van Carlo Heuvelman het woord. Zijn ouders maken bij het hof in Leeuwarden gebruik van het spreekrecht, evenals zijn vriendin.

1 uur geleden
COA: dertig asielzoekers voor de nacht naar opvang Stadskanaal

TER APEL (ANP) - Dertig asielzoekers zijn van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar de tijdelijke nachtopvang in Stadskanaal gebracht, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. De opvang in Stadskanaal ging donderdagavond open en moet het aanmeldcentrum ontlasten. Al bijna twee maanden sliepen asielzoekers daar noodgedwongen op matrassen of stoelen in onder meer de wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

1 uur geleden
Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

6 uur geleden