Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel regen verwacht dinsdag, wateroverlast mogelijk in zuidoosten

Veel regen verwacht dinsdag, wateroverlast mogelijk in zuidoosten

HOUTEN (ANP) - Een intensief regengebied dat dinsdag over Nederland trekt, zorgt voor veel regen en mogelijk ook onweer, vooral in het zuidoosten. Weeronline waarschuwt voor lokale wateroverlast, hoge waterstanden in lokale rivieren en een extra drukke avondspits.

Dinsdag wordt kletsnat: het gaat op grote schaal stevig regenen en er zijn onweersbuien mogelijk. De regen trekt langzaam in noordoostelijke richting over het land, waarbij de meeste regen in het zuidoosten valt. Daar kan lokaal sprake zijn van meer dan 50 millimeter, bijna evenveel als gemiddeld in de hele maand juni valt. De dinsdagavondspits kan door het slechte weer extra druk verlopen.

Lokale wateroverlast is mogelijk en vormt zeker in het Limburgse heuvelland een risico, aldus Weeronline. Het weerbureau raadt waterschappen in Limburg, maar ook elders in het land aan zich voor te bereiden door op voorhand waterstanden te verlagen. "Vooral in de provincies Utrecht, Gelderland, Brabant en Limburg kan het echt flink doorplenzen." Het zuiden van Limburg maakt dinsdagavond ook kans op pittige onweersbuien met mogelijk hagel en zware windstoten.

Aangezien juni al kletsnat verliep, kan de natte bodem de vele regen niet opnemen en komt deze direct in sloten terecht. "Lokale rivieren zullen door zware buien zeker stijgen deze week." Dat geldt vooral voor kleine rivieren in Nederland en Duitsland. Doordat het droog is in de Alpen daalt het waterpeil van de Rijn na hoogwater eerder deze maand nog altijd. Donderdag en vrijdag worden nog enkele stevige regen- en onweersbuien verwacht, daarna wordt het droger.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

15 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

22 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

22 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

23 uur geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

23 uur geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

1 dag geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

1 dag geleden