Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel politie op de been in Haagse Duindorp

Veel politie op de been in Haagse Duindorp

DEN HAAG (ANP) - In de Haagse wijk Duindorp is dinsdagavond veel politie op de been. Autoverkeer en scooterrijders die de wijk in willen, worden tegengehouden en gecontroleerd door politiemensen. Af en toe moet ook een achterklep van een auto worden opengemaakt voor controle.

De politie houdt de controles op de toegangswegen richting Duindorp om te voorkomen dat mensen die niet in de wijk thuishoren naar de buurt komen.

In Duindorp is het al enkele dagen onrustig. Tientallen jongeren hebben vernielingen aangericht. Relschoppers gooiden maandag onder meer met stenen en vuurwerk naar de mobiele eenheid en staken afval en containers in brand. Maandag werden twaalf mensen aangehouden, onder wie zes jongeren. Een dag eerder waren dertien mensen aangehouden. De politie deed dinsdag invallen in Duindorp.

In de wijk is het onrustig sinds duidelijk werd dat er in de aanloop naar de jaarwisseling geen vreugdevuren mogen worden opgebouwd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Wilders wenst Baudet sterkte

DEN HAAG (ANP) - PVV-voorman Geert Wilders heeft Thierry Baudet, die maandag zijn vertrek als lijsttrekker van Forum voor Democratie aankondigde, op Twitter een hart onder de riem gestoken.

2 minuten geleden
Voorzitter jongerenbeweging niet langer op kandidatenlijst FVD

DEN HAAG (ANP) - Freek Jansen, de voorzitter van de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie, geeft zijn plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar maart op. Dat bevestigt senator en vicevoorzitter van het partijbestuur Lennart van der Linden.

13 minuten geleden
Steeds meer burgemeesters doen carbid in de ban

UTRECHT (ANP) - Steeds meer burgemeesters willen het afsteken van carbid tijdens oud en nieuw verbieden. Net als de burgemeesters Jan van Zanen van Den Haag en Wouter Kolff van Dordrecht heeft ook Henri Lenferink van Leiden dit lokaal verboden. Ook Pieter Broertjes heeft het carbidschieten voor de stad Hilversum in de ban gedaan. "Wij kijken nog of dit ook voor de regio gaat gelden."

42 minuten geleden
Asscher: spijt dat ik niet doorvroeg over toeslagenregels

DEN HAAG (ANP) - Voormalig minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft signalen gemist dat de toeslagenregels hard konden uitpakken voor ouders die kinderopvangtoeslag ontvingen. "Ik heb niet doorgehad dat er zoveel onrecht en leed onder lag", erkent hij. "Daar had ik wel achter kunnen komen als ik had doorgevraagd."

1 uur geleden
Baudet treedt terug als lijstrekker Forum voor Democratie

DEN HAAG (ANP) - Thierry Baudet is niet langer lijstrekker voor Forum voor Democratie voor de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar. Dat zegt hij in een filmpje op Twitter. Hij geeft zijn positie als nummer 1 op de kandidatenlijst op. Baudet blijft wel in de Kamer, en wil eventueel lijstduwer worden voor de partij, zegt hij.

2 uur geleden
Wiebes: ik ben medeverantwoordelijk voor toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - Oud-staatssecretaris Eric Wiebes voelt zich medeverantwoordelijk voor de manier waarop de Belastingdienst is omgegaan met tal van ontvangers van kinderopvangtoeslag. Tegenover een commissie die het toeslagenschandaal onderzoekt, trekt Wiebes het boetekleed aan.

3 uur geleden
Cultuurminister probeert te redden wat er te redden valt

DEN HAAG (ANP) - Het zal door de coronacrisis ook in de cultuursector zeker niet lukken om iedereen daar aan het werk te houden. Een aantal beroepsmensen in de branche zal zich moeten laten omscholen. Dat zei cultuurminister Ingrid van Engelshoven maandag tijdens de cultuurbegroting voor volgend jaar. Niettemin wil ze de makers en instellingen tegemoet komen waar ze kan, als ze problemen hebben door de coronamaatregelen of door andere oorzaken.

3 uur geleden