Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel politie op de been in Eindhoven en Amsterdam

Veel politie op de been in Eindhoven en Amsterdam

EINDHOVEN/AMSTERDAM (ANP) - De politie is zondagmiddag massaal aanwezig in de binnenstad van Eindhoven en rondom het Museumplein in Amsterdam. Ze zijn paraat voor demonstraties die mogelijk gepaard kunnen gaan met geweld.

Ook op de routes naar Eindhoven houden agenten een oogje in het zeil. Bij binnenkomst worden diverse auto's gecontroleerd. Bij het Museumplein staan veel busjes van de mobiele eenheid en politie te paard. In Amsterdam zijn nog geen demonstranten te zien, maar in Eindhoven zijn meerdere mensen gezien met een kopje koffie.

Zowel Amsterdam als Eindhoven hebben sinds 11.00 uur de beoogde demonstratieplekken aangemerkt als veiligheidsrisicogebied, uit vrees voor mogelijke ongeregeldheden. Dat betekent dat de politie mensen in deze gebieden preventief mag fouilleren.

Koffie

In Eindhoven zou de anti-islambeweging Pegida ondanks een verbod toch willen komen demonstreren. Op sociale media gaan berichten rond dat mensen die tegen de coronamaatregelen zijn van plan zijn te gaan "koffiedrinken" in Eindhoven en Amsterdam. Op het Museumplein wordt vooralsnog gevoetbald, maar in Eindhoven zijn meerdere mensen gespot met een kopje koffie.

Vorige week kwamen er toch 2000 mensen naar het Museumplein om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Aangezien het protest op deze plek en met zo'n omvang was verboden, trad de politie op. Dit leidde tot flinke ongeregeldheden en 143 arrestaties.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Ombudsman ziet meer meldingen door corona

AMSTERDAM (ANP) - De Nationale Ombudsman heeft het aantal vragen over zaken die te maken hebben met het coronavirus de afgelopen tijd zien toenemen. Zo'n 2500 tot 3000 mensen hebben zich gemeld met "coronagerelateerde" vragen, meldde Nationale ombudsman Reinier van Zutphen zondag in het tv-programma Buitenhof. Dat is 10 procent van alle dingen waar de ombudsman zich mee bezighoudt.

43 minuten geleden
Vierde arrestatie in ontvoeringszaak met grote rol avondklok

BREDA (ANP) - In een onderzoek naar een ontvoering van een man dit weekend is een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Breda, meldt de politie. Die wist de eerste drie verdachten en het slachtoffer eerder onder meer dankzij de avondklok op te sporen in Breda.

2 uur geleden
Surinaamse verontwaardiging over uitspraken in Tweede Kamer

PARAMARIBO (ANP) - De regering van Suriname is niet te spreken over uitspraken die de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok en PVV-Kamerlid Raymond de Roon onlangs hebben gedaan over de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk. De uitspraken zouden denigrerend zijn. Bloks Surinaamse collega Albert Ramdin heeft zijn ongenoegen hierover laten blijken aan de Nederlandse regering, aldus Ramdin in een persbericht.

15 uur geleden
KNMI kondigt code geel af in bijna hele land wegens dichte mist

DE BILT (ANP) - In de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend is op verschillende plekken in het land kans op dichte mist. Het zicht is dan minder dan 200 meter. Het KNMI heeft daarom voor het hele land, met uitzondering van Limburg, code geel afgegeven.

16 uur geleden
Vondelpark voor derde dag op rij gesloten wegens drukte

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft het Vondelpark zaterdag aan het eind van de middag opnieuw tijdelijk gesloten wegens drukte.

19 uur geleden
Ludieke picknick horecaondernemers Breda rustig verlopen

BREDA (ANP) - Tientallen horecaondernemers in Breda namen zaterdag deel aan een ludieke picknick in de stad waarmee ze aandacht vroegen voor de moeilijke situatie waarin de horeca zich bevindt. In het bijzonder werd voor het openen van de terrassen gepleit. De starttijd voor de picknick was 12.05 uur. Dit omdat het voor veel ondernemers al 5 óver 12 is, aldus de initiatiefnemers. De actie verliep rustig.

20 uur geleden
'Kom op Koningsdag niet naar Eindhoven'

EINDHOVEN (ANP) - Kom op Koningsdag niet naar Eindhoven: de koninklijke familie bezoekt de stad op een besloten locatie. Die oproep doet de gemeente Eindhoven zaterdag. Willem Alexander viert zijn 54e verjaardag op 27 april weliswaar in Eindhoven, maar dan zonder publiek in verband met corona. Iedereen kan thuis vanaf de bank kijken naar het bezoek van het koningspaar, laat de gemeente weten.

22 uur geleden