Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel minder mensen bedolven door lawine bij Lech

Veel minder mensen bedolven door lawine bij Lech

LECH (ANP) - In een skigebied niet ver van de populaire Oostenrijkse wintersportplaats Lech hebben talrijke reddingswerkers uren met man en macht gezocht naar wintersporters die onder een lawine zijn bedolven. Aanvankelijk ging de politie uit van ongeveer tien mogelijke slachtoffers, maar dat aantal werd fors naar beneden bijgesteld. Inmiddels is sprake van hooguit twee vermisten. Op videobeelden van een getuige van de lawine waren tien personen te zien. Inmiddels blijkt dat zeker acht van hen aan de sneeuwmassa konden ontkomen.

Een andere persoon kon al vrij snel worden gered. Volgens Oostenrijkse media waren op een gegeven moment ruim tweehonderd man betrokken bij de grootscheepse reddingspoging. Er is sprake van een wedloop tegen de tijd omdat de overlevingskansen snel dalen. Helikopters staan klaar om slachtoffers snel te kunnen vervoeren. De autoriteiten verklaarden dat de zoektocht desnoods de hele nacht zou doorgaan.

Het incident was bij Zürs in het Trittkopf-gebergte. Lech is in Nederland bekend omdat de koninklijke familie er jaarlijks gaat skiën. Prins Friso werd in de gemeente op 17 februari 2012 onder een lawine bedolven. Hij raakte in coma en stierf in augustus 2013.

Meer uit Buitenland

Musk moet opnieuw getuigen in onderzoek naar overname Twitter

SAN FRANCISCO (ANP) - Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Elon Musk opnieuw moet getuigen in het onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) naar zijn overname van het sociale medium Twitter voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

3 uur geleden
In Oekraïne gaat stroom op rantsoen door Russische aanvallen

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is stroom op rantsoen gegaan omdat er weer een tekort is door grootschalige Russische aanvallen op energiecentrales. Ook is de temperatuur aanzienlijk gedaald.

6 uur geleden
Polen ziet Russische dreiging en versterkt inlichtingendiensten

WARSCHAU (ANP/AFP) - Polen trekt miljoenen uit om de inlichtingendiensten te versterken. Premier Donald Tusk zei dat de afgelopen maanden sabotageacties verijdeld konden worden "dankzij de waakzaamheid van onze diensten en bondgenoten".

10 uur geleden
Beroep Kremlincriticus Kara-Moerza verworpen, VK reageert woest

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Het Russische hooggerechtshof heeft het hoger beroep verworpen van een bekende criticus van de regering, Vladimir Kara-Moerza. De activist, die ook de Britse nationaliteit heeft, kreeg eerder 25 jaar cel opgelegd nadat hij was beschuldigd van hoogverraad. Het Verenigd Koninkrijk hekelde het besluit van het hof en eiste zijn onmiddellijke vrijlating.

11 uur geleden
Europese aanklager onderneemt stappen tegen Europese Commissie

LUXEMBURG (ANP) - Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) heeft de Europese Commissie een stevige brief gestuurd. Het is de laatste stap voordat een officieel geschil wordt gestart dat tot een rechtszaak tegen de Europese Commissie kan leiden.

11 uur geleden
Flatgebouw Charkiv getroffen door aanval, veel gewonden

CHARKIV (ANP/RTR) - Zeker vijftien mensen zijn gewond geraakt door een aanval in het centrum van Charkiv, de tweede stad van Oekraïne. De autoriteiten zeggen dat een flatgebouw is geraakt.

11 uur geleden
Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de "honderden miljoenen" burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

12 uur geleden