Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel mensen bij Buckingham Palace en Balmoral na nieuws Elizabeth

Veel mensen bij Buckingham Palace en Balmoral na nieuws Elizabeth

LONDEN/BALMORAL (ANP) - Bij Buckingham Palace komen steeds meer mensen samen na het nieuws over de zorgelijke gezondheidstoestand van koningin Elizabeth. Ook bij Balmoral Castle, waar de Britse koningin op dit moment is, staat een groep mensen in de stromende regen bij de hekken.

Een aantal toeristen was in tranen door het nieuws, schrijft de BBC. "Ze is de enige koningin die we hebben gehad. Mijn hele leven. Het is zo'n lieve vrouw. Het is zo'n schok", zei een van hen.

De mensen die staan te wachten bij Balmoral Castle zullen mogelijk een glimp kunnen opvangen van familieleden die onderweg zijn om de koningin te bezoeken. Prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn al bij Elizabeth, net als haar dochter prinses Anne. Rond 17.00 uur landde een privévliegtuig op de luchthaven van Aberdeen, op ongeveer een uur rijden van Balmoral, met de andere twee kinderen van Elizabeth aan boord. Naast prins Andrew en prins Edward was ook prins William aan boord. Prins Harry is naar verluidt nog onderweg naar Schotland.

Meer uit Buitenland

Chinese president betuigt medeleven aan Trump

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft zijn "medeleven en sympathie" betuigd aan de Amerikaanse oud-president Donald Trump, meldt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Die laat ook weten dat China de ontwikkelingen rond de moordaanslag nauwlettend volgt.

2 minuten geleden
Hamas trekt zich terug uit onderhandelingen met Israël

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas trekt zich terug uit de onderhandelingen met Israël over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Een hoge Hamasfunctionaris noemt de Israëlische aanvallen op Gaza en de Israëlische houding bij de onderhandelingen als reden.

34 minuten geleden
Republikeinen willen onderzoek naar veiligheid bijeenkomst Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Republikeinse Congresleden gaan onderzoeken instellen naar de veiligheid rondom de campagnebijeenkomst van hun presidentskandidaat Donald Trump. Ze willen weten hoe het komt dat een persoon erin is geslaagd de beveiliging te ontwijken en op een dak te klimmen in de buurt van waar Trump kiezers toesprak.

1 uur geleden
Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

2 uur geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

2 uur geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

3 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

3 uur geleden