
Veel meer klanten en omzet voor erotiekconcern achter EasyToys
VEENDAM (ANP) - Het tweede jaar van de coronacrisis heeft goed uitgepakt voor erotiekconcern EQOM. Het bedrijf achter onder andere sekspeeltjesmaker EasyToys zag zijn omzet het afgelopen jaar verdubbelen. Daarbij bedienden de in Nederland actieve labels als EasyToys, PABO en Beate Ushe bijna 1,4 miljoen klanten, tegen iets meer dan 1 miljoen een jaar eerder.
EQOM heeft over 2021 een omzet van 212 miljoen euro in de boeken gezet. De onderneming profiteerde vooral van overnames. Zo werd onder andere erotiekwinkelketen Christine le Duc ingelijfd, evenals de Noorse verkoper van seksspeeltjes Kondomeriet.
EasyToys was vorig jaar op de Nederlandse consumentenmarkt het meest succesvolle merk van de erotiekgroep. De omzet van de grootste erotische webshop van de Benelux steeg met 56 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van Beate Uhse en PABO ging met een derde omhoog. Volgens EQOM kwamen klanten ook steeds vaker terug voor een nieuwe bestelling.
Overnames
Met de hulp van investeerder Waterland werden eerder twee bedrijven in de erotieksector onder een dak samengebracht. Naast EasyToys-moeder EDC Retail ging het om groothandel Eropartner Distribution. Daarna volgde een reeks overnames. EQOM heeft als doel een wereldspeler te worden op het gebied van erotiek.
Ondanks de groei kampte EQOM afgelopen jaar met verschillende tegenslagen. Vanwege corona moest onder meer de fabriek in China waar seksspeeltjes worden gemaakt tijdelijk dicht. Ook kampte het bedrijf met logistieke uitdagingen door een tekort aan containers, ook door de stremming in het Suezkanaal waar een schip de vaarweg een aantal dagen blokkeerde.
Vanwege nieuwe lockdowns in China verwacht EQOM ook de komende maanden met verstoringen te maken te hebben. Evengoed wordt voor heel 2022 rekening gehouden met verdere groei, ook omdat er steeds meer interesse is in de producten van het bedrijf, zo klinkt het.
Meer uit Financieel
NEW YORK (ANP) - Maker van elektrische auto's Tesla hoorde woensdag bij de winnaars op de beurzen in New York. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel zo'n 3 procent hoger ondanks dat het bedrijf van topman Elon Musk afgelopen kwartaal minder auto's heeft verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De vlak voor beursopening verschenen verkoopcijfers waren evenwel beter dan analisten hadden gevreesd.
4 minuten geledenAUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal ruim 13 procent minder auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Onder andere in Europa verloor de door Elon Musk geleide fabrikant van elektrische auto's de afgelopen maanden fors terrein.
12 minuten geledenREDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft gaat ongeveer 9000 werknemers ontslaan. Dit is de tweede grote ontslagronde dit jaar bij het Amerikaanse softwareconcern. Het bedrijf probeert zo de kosten in het gareel te houden nu het steeds meer geld uitgeeft aan kunstmatige intelligentie (AI). In mei werden 6000 arbeidsplaatsen geschrapt.
15 minuten geledenSCHIPHOL (ANP) - Schiphol gaat het aantal beveiligingsbedrijven op de luchthaven terugbrengen van vijf naar drie. De luchthaven heeft de bedrijven I-Sec, Securitas en Trigion gekozen om nieuwe beveiligingscontracten mee te sluiten, maakte Schiphol woensdag bekend.
1 uur geledenSTOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De Zweedse regering heeft een streep gezet door een belasting op vliegen. Ze wil daarmee de verzwakte luchtvaartsector ondersteunen. De vliegtaks werd in 2018 ingevoerd, hetzelfde jaar waarin de Zweedse activist Greta Thunberg haar eerste klimaatprotest hield.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Recyclingbedrijven zijn niet gered met vrijwillige afspraken, vindt de Koninklijke Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsdiensten (NVRD). Een woordvoerder noemt de afspraak van een reeks bedrijven om jaarlijks 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen "een mooie geste" die de recyclers niet genoeg zekerheid geeft om investeringen te doen.
3 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Een groep bedrijven heeft afgesproken om jaarlijks minstens 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen. Dat is de belangrijkste uitkomst van de 'plastictafel' waaraan brancheorganisaties, enkele natuurorganisaties en drie ministeries de afgelopen weken overlegden over de kringloopeconomie. Onder meer Coca-Cola, Unilever, Kraft Heinz en Nestlé staan op de lijst met bedrijven.
3 uur geleden