Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel gemeenten strooien preventief wegens verwachte gladheid

Veel gemeenten strooien preventief wegens verwachte gladheid

DEN HAAG (ANP) - Veel gemeenten in Nederland zijn deze middag preventief gaan strooien. Ze verwachten tijdens de jaarwisseling niet alleen dichte mist, maar ook gladheid door lichte vorst. Volgens Rijkswaterstaat kan de gladheid vooral ontstaan door bevriezing van neerslaande mist.

Er wordt onder meer gestrooid in Amsterdam, Leeuwarden, Zevenaar, Lingewaard, Medemblik en Westland.

Meer uit Binnenland

Ook tweede liberale EU-lijsttrekker ziet geen plaats meer voor VVD

BRUSSEL (ANP) - Ook het tweede boegbeeld van de Europese liberalen wil van de VVD af nu die een regering vormt met de PVV. Sandro Gozi is blij dat zijn fractievoorzitter en mede-lijsttrekker Valérie Hayer daar na de verkiezingen meteen werk van maakt, zegt hij.

24 minuten geleden
Rechter: Gelderland mag wolf niet verstoren met paintballgeweer

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland mag de wolf voorlopig niet afschrikken met een paintballgeweer op de Noord-Veluwe, zo heeft de rechter in Arnhem donderdag bepaald. In de zaak had de Faunabescherming bezwaar gemaakt tegen het voornemen de wolf op die manier te verstoren.

34 minuten geleden
TU Delft deelt samenwerking met Israël niet, zorgen om veiligheid

DELFT (ANP) - De Technische Universiteit in Delft wil de samenwerkingen met instellingen in Israël niet openbaar maken. "We hebben besloten om geen lijst te publiceren van samenwerkingen met één individueel land omdat we ons zorgen maken over de sociale veiligheid van betrokken wetenschappers en studenten", laat de universiteit donderdag weten.

4 uur geleden
Legale goksites: treed op tegen illegale sites om minderjarigen

DEN HAAG (ANP) - De brancheorganisaties van legale gokbedrijven VNLOK en NOGA willen dat de Kansspelautoriteit in actie komt tegen illegale onlinegokbedrijven, omdat minderjarigen daar nog altijd makkelijk terechtkunnen.

4 uur geleden
Medewerker PI Alphen op staande voet ontslagen om smokkel

DEN HAAG (ANP) - Een medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn is op staande voet ontslagen, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) donderdag. De reden daarvoor is dat hij betrokken was bij de invoer van smokkelwaar. Ook bleek dat hij ongeoorloofd informatie deelde met gedetineerden.

5 uur geleden
Overijssel maakt afspraken met gemeenten over nieuwe windmolens

ZWOLLE (ANP) - In Overijssel hebben 22 gemeenten met het provinciebestuur afspraken gemaakt over nieuwe windturbines, schrijft de provincie. Overijssel wil daarmee voorkomen dat het landschap "lukraak vol komt te staan" met windmolens, zegt gedeputeerde Tijs de Bree (energietransitie, PvdA).

5 uur geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

9 uur geleden